SATIŞ SONRASI MÜŞTERİ HİZMETLERİ SATSO’DA ANLATILDI

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) ile Doğu Marmara ABİGEM tarafından ortaklaşa “Satış Sonrası Müşteri Hizmetleri” eğitimi düzenlendi.

SATSO eğitim salonunda düzenlenen eğitim, ABİGEM eğitmenlerinden Reha Tartıcı tarafından verildi.

Reha Tartıcı Müşteri Memnuniyeti’ nin önemine vurgu yaparak şunları dile getirdi:

“SÜRPRİZ YAP, EZBER BOZ, SAMİMİ OL”

“Memnuniyet, müşterinin beklentisine göre değişir. Rakip kuruluşun, başka müşteriye ya da kendisine verdiği ürünü, hizmeti ve fiyatı öğreninceye kadar sürer. Bu durumda işletmenin kendisine ‘müşterinin istediğini yaparsam ne kaybederim ya da ne kazanırım veya müşterinin istediğini yapmazsam ne kaybederim ya da ne kazanırım’ sorularını sorması gerekir. Müşteriyi satış öncesi, satın alma sırasında ve satış sonrasında memnun etmek için müşteriye sürprizler yapmak (indirim, promosyon vs.), bilinen, alışılmış ezberi bozmak gerekir standartların dışına çıkarak, farkındalık yaratarak müşterinin sizi tercih etmesini sağlamalısınız ve en önemlisi müşteri ile samimi olmalısınız. Müşteriler çoğunlukla arada oluşan bağ sayesinde sizinle çalışırlar. Samimi bağ size güvenmelerini sağlar ve bu sayede ara ara gelen müşteriniz sadık müşteri haline gelebilir.

MÜŞTERİ GİBİ DÜŞÜNÜN

Müşteri ile empati kurarak hareket ederseniz, sadık müşterinizi başkası sizi sormadan bile tavsiye edebilecek düzeye getirebilirsiniz.

Eğer müşteriye ne kadar çaba harcadığınızı samimice belli ederseniz müşteri işi hallolmadığı halde “sorunumu çözemediler ama ellerinden geleni yaptılar” diyerek tekrar sizi tercih eder.

GÖRÜNENİN ARDINDAKİ GÖRÜNMEYENİ ARAMAK

Müşterinizin algı haritasında aslında zayıf olan rakibiniz güçlü görünüyorsa büyük tehlikedesiniz demektir. Rakibinizin size göre yaptığı ufak bir iyileştirme müşterinin gözünde açık ara farkla rakibi öne çıkarabilir. Sizi en çok rahatlatacak olanı ise aslında rakibinizin sizden çok güçlü olup müşterinizin gözünde zayıf olması sizi yıkmasına imkan yoktur. Sizin en ufak hamleniz bile sizi çok daha yükseklere taşıyacaktır.

Şikayet karşılama, gözlem, keşif, kantitatif anket, kalitatif anket, analiz ve raporlama gibi konulara da yer veren Tartıcı; “Unutmayın! çalışanlar sizin en önemli iç müşterilerinizdir. Dış müşterilerinizden önce çalışanlarınızı memnun etmelisiniz” dedi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen “Satış Sonrası Müşteri Hizmetleri” eğitimine üyeler tarafından yoğun ilgi gösterildi.

28 Kas 2018 - 12:31 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.