AKILLI; YETİMLERİN ÇOĞU İSLAM COĞRAFYASI ÜZERİNDE BULUNUYOR

Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var - İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi kapsamında Karapürçek, Pamukova ve Geyve İlçelerinde okul koordinatörleri ile toplantılar düzenlendi

Toplantılarda sunum yapan Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var Projesi İl Koordinatörü Ali Akıllı; Ailelerini kaybeden, sahipsiz ve korumasız kalan yetimlerin çoğu İslam coğrafyası üzerinde bulunuyor. İnsan kaçakçılığı, çocuk askerliği, çocuk işçiliği, organ mafyası, madde bağımlılığı, suç örgütleri, fuhuş ve dilenci şebekeleri bu korumasız çocukların karşılaşabileceği tehditlerden bazıları. İHH İnsani Yardım Vakfı geliştirdiği Yetim Sponsorluk Sistemi ile 54 ülkede yaklaşık 95 bin yetim çocuğun her ay düzenli olarak bakımını üstleniyor. Okullardaki öğrenciler de “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var - İyilikte Yarışan Sınıflar” projesiyle yetim kardeşlerine hamilik yapıyor dedi.

İHH'nın; MEB ve Eğitim-Bir-Sen ile işbirliği halinde 2013 yılından beri sürdürdüğü “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var – İyilikte Yarışan Sınıflar” projesi altıncı yılında da devam ediyor diyen Akıllı; Projeyle birlikte 2017- 2018 eğitim öğretim dönemi sonu itibariyle 12 bin okulda 1,5 milyondan fazla iyiliksever öğrenci Türkiye ve dünya genelinde yaklaşık 20 bin yetim çocuğun bakımını üstlendi.

Proje ile eğitim öğretim müfredatı içerisinde bulunan çocuklarımız ve gençlerimizle Türkiye ve dünya üzerindeki yetim çocuklarımız bir araya geliyor. Erken yaşta yapılan küçük fedakârlıklar çocukların karakter oluşumuna direkt etki edeceğinden, bencil, duyarsız, merhametsiz bir nesil değil; nitelikli, paylaşmayı seven, yardımsever nesillerin yetişmelerinde projenin katkısının çok olacağı düşünülüyor şeklinde konuştu.

Akıllı; Proje ile kültürel birikimin artırılması hedefleniyor. Proje sürecinde okullara kültür haritaları gönderiliyor. Kültür haritasıyla, yaşadığı bölgelerde önemli izler bırakan öncü şahsiyetlerin hayatlarını ve yaptıkları çalışmaları yeniden anımsatması hedefleniyor. Öğrenciler, Tarık Bin Ziyad, Selahaddin Eyyubi, Malcolm X, Aliya İzzetbegoviç, Evliya Celebi, Ali Kuşçu, İbni Sina ve Biruni gibi önemli tarihi şahsiyetlerin yanında Mekke, Medine, Kudüs, İpekyolu, Baharat Yolu ve Hicaz demiryolu gibi önemli mekânlar hakkında detaylı bilgi bulabilecekler dedi.

Projenin bir başka hedefinin de, Geleceğin İyiliksever Türkiye’sini bugünden inşa etmek olduğunu söyleyen Akıllı, yeniden bir merhamet toplumu yetiştirmeyi umut ettiklerini vurguladı.

12 Ara 2018 - 09:50 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.