“BALIK BOL MÜŞTERİ YOK”

Balık fiyatları son yılların en ucuz dönemini yaşarken bir hafta önce kilosu 25 TL olan hamsinin fiyatı 7.5 TL’ye kadar geriledi. Balıkçılar fiyatların herkesin alabileceği düzeyde olduğunu belirtirken, buna rağmen pek müşteri bulamadıklarından yakındı.

Balık pazarında istavrit ve hamsinin kilosu 7.5 TL’den palamudun tanesi 7,5-10 TL’ye kadar satılırken diğer balık fiyatlarında da belirgin bir düşüş gözleniyor. Balıkçılardan Murat Yaylı, fiyatların çok düştüğünü belirterek, “Fiyatlar düştü. Hamsinin kilosu 7.5 TL hem de yerli. Yeter ki her zaman böyle bol gelsin bol gelince fiyatlar düşüyor. Hamsinin yanı sıra diğer balık çeşitlerimiz de hem bol hem ucuz. Örneğin istavrit 7.5 TL, Palamut 7.5 TL. Şu an ön ucuz dönemlerini yaşıyoruz. Yeter ki hep böyle gelsin vatandaşta yesin. Fiyatlar iki gündür böyle hatta hamsi bir ara kilosu 5 TL’ye bile düştü” dedi.

FİYATLAR UYGUN

Balıkçılardan Barbaros Örseloğlu, fiyatların çok uygun olmasına rağmen müşteri sıkıntısı çektiklerini belirterek “Balık çeşitlerimiz bollaştı. Palamutun fiyatı da yavaş yavaş geri geldi. Sargan’dan hamsi’ye kadar bir çok balık çeşitlerimiz var. Fiyatlarda çok cüzi, herkesin alabileceği fiyatta ancak bir kaç gündür müşteriden yana sıkıntımız var. Pek müşteri yok. Hamsi fiyatı şu an çok uygun. İki senede, üç senede bir böyle bolluğu yaşıyoruz. Bu sene hamsi 25 TL’yi gördü şimdi ise 7.5 TL. Bir hafta önce 20-25 TL’yi görmüştü. Şu an bol herkesin yiyebileceği bir fiyatta. Ancak müşteri pek yok” diye konuştu.

16 Ara 2018 - 13:20 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.