Yüzme Bilmeyen Kalmayacak

Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında ülke genelinde hayata geçirilen ve aynı zamanda Sakarya’da uygulanan “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi tüm hızıyla devam ediyor.

19 Kasım 2018 tarihinde ilk dönemi başlayan projemizde Cumhurbaşkanlığımızın 2. Yüz Günlük İcraat Programı sonuna kadar tüm yurtta yaklaşık olarak 100 bin çocuğumuza yüzme öğretilmesi amaçlanıyor.

İlimizde de 3. ve 4. Sınıflarda eğitim gören öğrencilerimize üç dönemde birer aylık periyotlarda ücretsiz yüzme eğitimleri veriliyor. Sakarya Yüzme Havuzunda antrenörlerimizin özverili çalışmaları ile ilk etap çalışmalarımızda 370 öğrencimize yüzme eğitimi verildi.

Çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Murat Acar;“ Yüzme Bilmeyen kalmasın projesi dahilinde birer aylık periyotlarla 3 dönem halinde ücretsiz olarak gerçekleştirilecek çalışmalarda İlimizden 1.500 ‘e yakın öğrenci yüzme eğitimi alacak. Proje kapsamında öğrencilerimiz hafta içi 4 gün , 4 seans halinde havuza giriyorlar. 1. Dönem çalışmalarını 370 öğrencinin katılımı ile tamamladık. 2. Dönem çalışmalarımızda bu hafta sona erecek. 3. Dönem çalışmaları ise 14 Ocak 2019 tarihinde başlayacak ve 20 Şubat 2018 tarihinde sona erecek. “dedi.

Acar;” İlkokul 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik ilk kez uygulanacak olan proje ile birlikte, bu yıl ikincisi düzenlenen Türkiye Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme projeleri ile ilimizdeki öğrencilerimizi mevcut altyapı ve fiziki mekân imkânlarından faydalandırarak, sosyal hayata katılmalarına imkân sağlamayı hedefliyoruz. Sporun her geçen gün daha geniş kitlelere yayılması, çocuk ve gençlerimize sporu sevdirerek onları sportmen bireyler olarak yetiştirmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu.

09 Oca 2019 - 11:22 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.