SEDAŞ’TAN ÖĞRENCİLERE ‘ALİ´NİN ENERJİ SERÜVENİ’ DERGİSİ

Enerjinin öneminin öğrencilere küçük yaşlardan itibaren aşılanabilmesi amacıyla “Ali´nin Enerji Serüveni-2” adlı derginin, SEDAŞ tarafından, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile işbirliği kapsamında Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce’de ilkokul 4.sınıf ö

BİLİME İLGİ DUYMAYI TEŞVİK EDİYOR

İlki 2017'de yayınlanan derginin ikinci sayısı 18 Ocak Cuma günü karne alacak dördüncü sınıf öğrencilerine dağıtıldı. Çocuklarda enerji kaynakları, elektriğin üretimi, çevre ve enerji ilişkisi, enerji verimliliği gibi konularda farkındalık ve bilinç oluşturulması hedeflenerek hazırlanan Dergide çocukların eğlenerek öğrenmeleri, "Ali'nin Enerji Serüveni" adlı dergide çocukların, kendilerini özdeşleştirecekleri bir karakterle araştırmaya, bilime ilgi duymaya teşvik edilmeleri amaçlanıyor.

PEDAGOGLARDAN TAM NOT

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından hazırlanan, Ali’nin Enerji Serüveni-2 Dergisi pedagoglardan da tam not aldı. Çocuklara enerjiyle birlikte çevre konusunda da hassasiyet kazandırma amacı güdülerek, aynı zamanda Nasreddin Hoca'nın da atasözleriyle tasarruf ve enerji verimliliğine dikkat çekiliyor.

EĞLENCELİ ŞEKİLDE BİLGİLENDİRİYOR

Dergide başta enerji verimliliği, ülkedeki enerji tüketimi, sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği gibi konular işleniyor. Dergide ayrıca verimlilik nedir ve tasarruf nedir, enerjiyi nerelerde verimli kullanabiliriz gibi soruların da cevapları veriliyor. Elektrikli ev aletlerini verimli kullanmak, ulaşımda, tarımda ve sanayide enerji ve enerjinin tüketimi gibi konular da anlatılıyor. Dergideki bütün içerikler bulmaca ve mini oyunlarla desteklenerek çocuklara enerji verimliliği eğlenceli bir şekilde öğretiliyor.

HER ÇOCUK "ENERJİ DEDEKTİFİ" OLACAK

Derginin çocuklarda enerji tüketimi ve enerji verimliliği gibi konularda farkındalık oluşturmayı hedeflediği ve enerji verimliliği konusunda çocukları bilinçlendirmenin hayati öneme sahip olduğu belirtilerek çocukların hem bugünün hem de geleceğin sahipleri olduğuna işaret edildi.

Derginin, geleceğin gerçek sahibi olan çocuklarımızı birer "enerji dedektifi" haline getirerek onlara kendi geleceklerine bugünden sahip çıkma bilinci kazandırmayı ve ailelerin ve çocuklarının enerjilerine ve dolayısıyla geleceklerine sahip çıkmayı öğütlediği belirtildi.

19 Oca 2019 - 04:44 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.