“AKIL ÇOK KIYMETLİ VE KUTSALDIR”

Büyükşehir Belediyesi Ocak Kültür Sanat Etkinlileri Deli Tomarı kitabının söyleşisi ve imza günü ile devam etti.

3 AYRI BÖLÜM

Yazar Sadık Yalsızuçanlar, “Doğmuş olduğum şehir Malatya’dan itibaren 2 farklı şehirde daha ikamet etme durumum oldu. Burada tanımış olduğum delileri, meczuplardan biraz da merakımdan dolayı literatür taraması yaptım. TRT’de çalıştığım yıllarda da birçok il gezme fırsatı buldum ve tanımış olduğum delileri, olayları kitabımda yazmak istedim. Kitabımı 3 ayrı bölümden oluşturdum. İçerisinde her şeyden yer vermeye özen gösterdim. Gerçekten çok sevdiğim Neyzen Tevfik için kitabımda bir yer oluşturdum. Aslında onun hakkında gerçekten bir kitap yazmak istiyordum çünkü sınırda kalan bir hayattan bahsediyoruz. Her zaman zorluklarla karşı karşıya gelmiş bir insan Neyzen Tevfik” sözlerine yer verdi.

AKIL ÇOK KIYMETLİDİR

Konuşmasına devam eden Yalsızuçanlar, “Akıl çok kıymetlidir ve kutsaldır. Deliler aklı hiçe saymış kişilerdir ve bu gerçekten çok yüksek bir şey. Deliler çeşit çeşit ayrılmaktadır. Deli, zihinsel yetileri bozulmuş, zihinsel yetilerini kullanmakta güçlük çeken kişidir. Hayatımızda kullandığımız çok güzel tabirlerde var: Deliye dönmek, bir şey için deli olmak gibi. Biz bir işin delisi olmadıkça, birisinin delisi olmadıkça bizim için bir işe yaramıyor diyebilirim. İşi öğretmek için veya öğrenmek için başkalarının delisi olmalıyız” ifadelerinde bulundu.

21 Oca 2019 - 13:57 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.