“BAZI TAHLİYELER VİCDAN YARALADI”

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, milletin gözü önünde cinayet işleyenlerin serbest bırakılmasının vicdanları çok derinden yaraladığını söyledi.

“YARGI BAĞIMSIZLIĞINI YİTİRMİŞ”

Seçim çalışmaları kapsamında ilimize gelen Destici, Arifiye ilçesinde seçim bürosunun açılışına katıldı. Destici, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son günlerde hukuk sistemiyle ilgili önemli problemler yaşadığını kaydetti. 'Yargı neredeyse bağımsızlığını yitirmiş vaziyette' diyen Destici, şunları söyledi:

"Yargıya müdahale ediliyor. Bir kaç gün önce başlayan tahliyelerin önemli bir kısmı vicdanları yaraladı. Biz burada asla toptancı düşünmedik. Hiçbir konuda toptancı düşünmedik. Yanlışla doğruyu, sapla samanı ayırarak konuşmak gerekiyor. Bu tahliyelerin içerisinde uzun tutukluluk süreleri nedeniyle gerçekten vicdanları kanatanlar vardı. Milleti rahatsız edenler vardı. Onların tahliye edilmeleri gerekiyordu. Tahliye edildiler. Bundan yakınları başta olmak üzere, milletimiz ve biz de memnuniyet duyduk. Çünkü uzun tutukluluk sürelerini hiç birimiz adil bulmuyoruz.”

"ADALET ORTADAN KALKTI"

Hukuk sistemine güvenin ortadan kalkması, yargı ve adalet sistemine olan güvenin zedelenmesi halinde ülkede kargaşa, kaos ve çatışmanın kaçınılmaz olacağını kaydeden Destici, şunları söyledi; "Geçen televizyonda izledik. Adamı yakalamışlar bizzat. Her şey ortada. Gece gitmiş dükkana hırsızlık yapmış. Polis yakalamış. Bütün güvenlik kameralarından her şey belli. Adam çıktı ne dedi? 'Hepsi montaj' diyor. Başbakan bir montaj kelimesi soktu. Bundan sonra kim hangi suçu işlerse işlesin bütün kameralar ortada olsa bile adam diyecek ki 'montaj'. Ülkenin Başbakanı montaj derse herkes montaj der. Bir montaj var. Bir de paralel yapı var. Millet ne derse suçlanan birileri de çıkıp diyor ki 'paralel yapının işi' diyor. Artık bundan sonra ne olursa Türkiye'de iki tane hazır cevabı var. Bir paralel yapı. Iki montaj. Herkes buradan kurtarmaya çalışacak. Adam ne diyor; 'Ben bu yargının verdiği kararı kabul etmiyorum' diyor. Her şeyin başı adalet. Adalet gecikmez. Şimdi gecikmeyi bırakın tamamen adalet ortadan kalktı"

14 Mar 2014 - 10:53 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.