İŞTE ALEMDAR'IN 30 YENİ PROJESİ

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar'ın Çarşamba günü açıkladığı 30 yeni projenin tüm detayları ve fotoğrafları

PROJE 1: 54.CADDE

Serdivan’a yeni bir cadde daha…

600 cm uzunluğunda yapılacak olan 54.Cadde’de;meydanlar,sosyal alanlar,yay yolları,dükkanlar,ofisler ve bankalar hizmetinize açılacak.

54.Cadde’yi, Serdivanlıların tüm ihtiyaçlarını karşılayabileceği, gün içerisinde özgürce yürüyebileceği ve zaman geçirebileceği şekilde tasarladık.

Projemizin tasarımın da geleneksel ve modern mimariyi harmanlayarak Sakarya’nın yeni ticari merkezini oluşturmayı amaçladık.

Bütün ayrıntılarıyla “54.Cadde” sadece sosyal yaşamın standartlarını değil, ilçemizin yeni istihdam alanlarını da arttırarak Serdşvan’a geleneksel çarşı konseptinde yeni bir ticari kimlik kazandıracak.

PROJE:2 SAPANCA GÖLÜ REKREASYON PROJESİ

Bu proje ile Serdivan’ın Sapanca Gölü’ne bakan sahil şeridini,rekreasyon ve sportif amaçlı kullanıma yönelik fonksiyonlar ile donatmak ve bu alanın ULUSAL VE ULUSLARARASU REKREASYON MERKEZİ olarak doğal,fiziksel ve kitlesel etkileriyle koruma kullanma dengesini koruyan örnek bir TURİZM MERKEZİ olmasını hedefliyoruz.

Serdivan ilçemiz ile Sapanca Gölü’nü kucaklaştıran projemiz devam ediyor…

2011 yılında başlattığımız ve 2009 yerel seçimleri vaatlerinden olmamasına rağmen 8 km’lik Sapanca Gölü kıyısında planladığımız projenin 1. ve 2. etapları ile projenin 2 km’lik kısmını bitirdik.

Kıyı Köy düzenlenmesi ile köy ve kent dokusunun bir arada bulunacağı bölgemiz,irili ufaklı göl manzarasına hakim meydanları ile gölün suların buluştuğu şirin bir turizm köyü olacak. Serdivan Su Sporları Merkezi ile Türkiye’yi yeni şampiyonlarda derecelere taşıyacak genç sporcular yetiştirecek,spor kulüplerine ev sahipliği yapacak olan Sapanca Gölü’nde ayrıca yarışmaların düzenleneceği su sporu alanları da yapacağız.

Yeni kurulacak festival ve kamp alanlarında; restoranlar,kafeler,spor alanları, yürüyüş parkurları,bisiklet yolları ve konser alanları oluşturarak, Serdivan’ın marka değerini arttıracağız.

PROJE 3: SERDİVAN MEYDANI ve YERALTI OTOPARKI

Eski belediye binasının bulunduğu Bağlar Caddesi üzerinde 14 dönümlük arazide alışveriş birimleri, ofisler, kültürel tesisler, kafe ve restoranları ile Serdivan yeni bir meydana kavuşuyor.

YERALTI OPTOPARKI

Proje kapsamında Bağlar Caddesi’ndeki otopark sorununu çözüyor ve Serdivan’ın ilk yeraltı otopark projesini hemşerilerimize kazandırıyoruz.

PROJE 4: SERDİVAN BAĞLAR CADDESİ DÜZENLEMESİ

Bağlar Caddesi’nin daha düzenli ve estetik bir görünüme kavuşması için kentsel tasarım projesi hazırladık.

Üniversite kenti Serdivan’ın gelişmesiyle birlikte, Bağlar Caddesi cazibe merkezi olmuş, yay ve araç trafiği yoğunlaşmıştır. Bu projeyle yaya trafiği daha güvenli hale gelirken, yeni peyzaj çalışmaları ve yeni aydınlatmalarla geçirebilecekleri bir mekan kazandırıyoruz.

PROJE 5: KIRANTEPE REKREASYON TURİZM MERKEZİ

Geleceğin popüler kenti Serdivan’ın gelişim ve değişim çalışmalarını birçok kente örnek olmasını hedefliyoruz. Hedeflerimiz doğrultusunda gelişecek Serdivan’ın imajını belirleyecek

simgelere ihtiyacı olduğunu görüyoruz.

Doğal, kentsel, arkeolojik ve panaromik manzaraya hakim Kırantepe’de kentin simgesi olacak yapılar inşa edeceğiz.

PROJE 6: SERDİVAN’A İKİNCİ ÜNİVERSİTE

Sakarya Üniversitemiz, eğitim alanında olduğu kadar öğrenci kapasitesi yönünden de ülkemizin önemli üniversitelerindendir. İstanbul’a ve diğer büyük kentlere yakınlığı ile ön plana çıkan ve üniversite kenti olarak tanınan Serdivan’ın; ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimini hızlandıracak ikinci üniversitenin açılması hedeflenmektedir.

PROJE 7 :SERDİVAN KERVANSARAY PROJESİ

Tarihimizde önemli bir yeri olan kervansaraylar, geleneğimizin en önemli ticaret alanlarıydı

960 metrekare kapalı alan olmak üzere 6 dönümlük arazide geleneksel mimaride inşa edeceğimiz kervansarayda 24 adet dükkan, avlu ve açık pazar alanları yer alacak. Kervansaray projemiz ile Serdivan’a bağlı köylerimizde tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan hemşerilerimizin ürünlerini kolaylıkla sergileyip ticari faaliyetlerde bulunmalarını temin edeceğiz ayrıca kervansarayımızın meydanında; her zaman üreten, topluma ve ailesine katkı sağlayan kadınlarımızın el emeği ürünlerini sergileme ve satış imkanı sunacağız.

PROJE 8: YENİ PAZAR ALANLARI

Yeni Pazar alanları inşa ederek halkımızın daha sağlıklı ve düzenli hizmet almasını amaçlıyoruz. İmar planlarında Pazar alanı olarak gösterilen bölgelerde hızla “Yeni Pazar Alanları” kuracağız.

PROJE 9: SERDİVAN SAĞLIK KAMPÜSÜ

Belediyemizce tahsis edilen 22.000 metrekarelik alana en iyi imkanlarla donatılmış modern Sakarya Ağız ve Diş Hastanesi inşa ediliyor yapılan planlama çalışmalarımız ile sağlık alanında devlet yatırımlarının ilçemize kazandırılmasına devam ediyoruz.

PROJE 10: JUSTIANUS VADİSİ ÇEVRE DÜZENLEMESİ

Sakarya’nın en eski tarihi eserlerinden olan Justinianus Köprüsü’nün turizmde odak noktası olması için tanıtım etkinlikleri tertipleyeceğiz. UNESCO tarihi mirası listesine girmesi için gerekli başvuruları ivedilikle gerçekleştireceğiz. Bunun yanında gerekli peyzaj ve aydınlatma çalışmalarını hayata geçirip çeşitli sergi ve etkinlikler ile Justinianus Köprüsü’nün hemşerilerimizim gündelik hayatlarının bir parçası olmasına sağlayacak çalışmalar yapacağız.

PROJE 11: DARBOĞAZ DERESİ ÇEVRE DÜZENLEMESİ

Darboğaz Deresi Çevre Düzenlemesi projemizle Serdivan nefes alabileceği önemli bir kentsel yeşil alana daha kavuşuyor.

Sakarya Üniversitesi yolu ile açılan 32 Evler yolu çevresini kapsayan 2 km uzunluğundaki Darboğaz Deresi güzergahı boyunca 20.000 metrekare alana; yürüyüş yolları, koşu yolları, dinlenme alanları, köprüler ve peyzaj düzenlemeleri yaparak Serdivanlıların hizmetine sunacağız.

PROJE 12: ÇARK DERESİ REKREASYON PROJESİ

Bahçelievler, Arabacıalanı, İstiklal ve Yazlık bölgelerimizden geçen Çark Deresi çevresinde yeşil alanlar, yürüyüş yolları ve çocuk parkları sizleri bekliyor olacak.

PROJE 13: HER MAHALLEYE YENİ PARK

Hızla kentleşen ve gelişen ilçemizde 2009 yılından 2014 yılına kadar 54 yeni park inşa ettik. Yeni dönemde de her mahallede park sayımızı arttıracağız. 24 mahallemizde 100 adet yeni çocuk parkı ve bahçesini sizlerin hizmetine sunacağız.

PROJE 14: MAHALLE MEYDANI PROJELERİ

Eski şehir dokumuzun önemli bir parçası olan mahalle meydanlarını tekrar inşa edeceğiz. Çeşmesi, sosyal tesisleri ve çınar ağaçları ile bütünleşen yeni mahalle merkezleri kurup, tarihi kentsel kimliklerimizi yeniden canlandıracağız.

PROJE 15: BÖLGESEL SPOR MERKEZLERİ PROJESİ

Kazımpaşa merkez olamk üzere Serdivan’da spor alanlarının arttırılması amacıyla ilçe genelinde yeni futbol ve basketbol sahaları, tenis kortları, yüzme havuzları, koşu ve yürüyüş alanlarını içeren spor merkezleri yapacağız.

PROJE 16: ESKİ ŞANTİYE ALANI BÖLGESEL PARK

Eski belediye şantiyesinin bulunduğu 20.000 metrekarelik alanı kentsel park alanına dönüştüreceğiz. Tasarlanan bölgesel park projesindeki, yürüyüş ve koşu yolları, çocuk oyun alanları dinlenme alanları ve kafeteryalar ile bölgenin en büyük parklarından birini daha hizmete açacağız.

PROJE 17: SERDİVAN ŞELALE PARK

Yeni üniversite yolu üzerindeki 30.000 metrekarelik alanda hazırlanan bu proje ile ilçemize yeni bir siluet kazandıracağız. Proje kapsamında yapay şelale ve piknik alanları yapacağız.

PROJE 18: SERDİVAN MASAL ve MACERA PARK PROJESİ

2011 yılında Türkiye’de ilk defa belediyemizce hizmete açılan tematik parklardan Trafik Park, Zaman Park gibi çocuklarımızın hem öğrenerek eğlendikleri hem de eğlenirken öğrendikleri çeşitli denge, tırmanma oyunlarının olduğu Macera Park ile çocuklarımız ve gençlerimize yeni bir mekan inşa edeceğiz.

PROJE 19: SERDİVAN KENT ORMANI

Daha yeşil bir kentte yaşamak için; hemşerilerimizle birlikte, her yeni doğan Serdivanlı’ya, her yeni evlenen çifte, Serdivan’a yeni taşınan her vatandaşımıza birer ağaç dikerek kent içinde orman alanları oluşturacağız.

PROJE 20: ENGELSİZ ve SAĞLIKLI KENT SERDİVAN

Sakarya’da Serdivan Belediyesi, Sağlıklı Kentler Birliği’ne üye olan ilk belediyedir. Yaşanabilir Serdivan’da yeni yürüyüş yolları ile statta değil şehirde yürüyoruz.

Bireylerin sağlıklı olması, sağlıklı kent profili oluşturulması ile mümkündür. Bu düşünce ile Serdivan genelinde özel dizayn edilmiş yürüyüş ve bisiklet yolları inşa edeceğiz. Serdivan’da çevreci sokak projeleri ile halkımızın daha mutlu olacağı yaşam alanları oluşturacağız. Sokakların yanı sıra binalarımızı da engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak şekilde tasaralayacağız.

PROJE 21: SERDİVAN HEMŞEHRİ KART

Fikir hakkı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü’nün 06.11.2011

Tarih, IEE/1300 numara ile Serdivan Belediyesi adına tescil edilen, Serdivan Kart Projesi ile Türkiye’de bir ilke imza atan Belediyemiz, 2 yılda 400 ailemize destek oldu. Serdivan Kart Projesi’ni genişleterek; Serdivan Hemşehri Kart ve Serdivan Ünikart Projesini hayata geçireceğiz. Bu kartlarla hemşerilerimize ve üniversite öğrencilerinize indirimli alışveriş imkanı kazandıracağız.

PROJE 22: YAŞLILARA ACİL DESTEK HATTI

İlçemizde ikamet eden yaşlı ve bakıma muhtaç hemşerilerimizin, acil ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla kendilerine verilecek özel cep telefonu ile bir tuşa basarak iletişim kuracakları belediye görevlileri 7/24 yanlarında olacak.

PROJE 23: SERDİVAN TURZİM OKULU

Serdivan, turizm sektöründe de gelişen bir merkez olma yolunda hızla ilerlemektedir. Bu gelişme ile birlikte söz konusu sektörde eğitimli eleman eksikliği ortaya çıkmıştır. Bu açığın karşılanması amacıyla eğitimli gençlerin yetişeceği ve mezun olduklarında kolayca istihdam olanağının sağlanacağı Serdivan Turizm Okulu ile hizmet sektöründeki önemli bir açığı kapatmayı amaçlıyoruz.

PROJE 24: MAHALLE GÖNÜLLÜLERİ

Kent Sizin, Söz Sizin…

Her mahalleye nüfusu oranında yatırım bütçesinden pay ayıracağız.

Serdivan’ın her mahallesinde Kent Konseyi’nde etkin temsil yeteneğine sahip mahalle konseyleri oluşturacağız. Gönüllülük esasına dayalı mahalleli tarafından seçilecek konsey üyeleri, mahallede yapılacak çalışmalara hem öncülük edecek, hem de mahallelinin taleplerini kent konseylerinde dile getirecebilecekler. Mahalle konseylerince her yıl yapılacak olan projeleri değerlendirip hayata geçireceğiz.

PROJE 25: GENÇ ARGE PROJESİ

Serdivan’ın gelişimi için yeni fikirlerin ve yeni projelerin ortaya çıkması amacıyla ilçemizde bulunan ilk ve orta öğretim okullarındaki öğrencilerin her yıl katılacağı proje yarışmaları düzenleyeceğiz. Proje önerileri bir jüri tarafından değerlendirilerek, kazanan gençlere EUROCITIES üyesi olduğumuz Avrupa ülkelerinde, aileleri ile birlikte 4 günlük armağan edilecek. Yarışmayı kazanan projeleri Serdivan Belediyesi olarak hayata geçireceğiz.

PROJE 26: ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ

Geleceğin bilim adamları Serdivan Çocuk Üniversitesi’nde buluşuyor. Türkiye’nin en kapsamlı Çocuk Üniversitesi’nde, ülkemizin önemli bilim adamları ile ilçemizde ilk ve orta öğretim çağındaki çocuklarımızın buluşturulacağı eğitim merkezi kuracağız. Proje kapsamnda, Serdivan’da her şeyi ile tamamen çocuklarımızın hazırladığı bir çocuk gazetemiz olacak, Serdivan Çocuk Tiyatrosu okulu açılacak, Serdivan Planetaryum’un devamı niteliğinde gözlem evi kurulacak.

PROJE 27: SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KOORDİNASYON OFİSİ

Üniversite öğrenimine yeni başlayan gençlerimizin Serdivan’a geldikleri ilk andan itibaren her türlü sorunları ile bire bir ilgilenecek destek ofisimiz, halen okuyan öğrencilerimizin yanı sıra akademik ve idari personelin de hizmetinde olacak.

PROJE 28: SERDİVAN HOBİ BAHÇELERİ PROJESİ

Geçmişte Osmanlı Sarayı’na gönderdiği meyveleri ile ünlü Serdivan, meyve bahçeleri ile tekrar buluşuyor. Her geçen gün artan kentleşme ile azalan meyve yetiştiriciliğine destek Serdivan Belediyesi’nden geliyor. Oluşturulacak özel hobi meyve bahçeleri 300 metrekarelik parseller halinde talep eden vatandaşlarımıza tahsis edilecek. Bu alanlara Serdivanlı hemşehrilerimiz meyvelerini kendisi yetiştirecek, kendisi bakacak ve kendisi toplayacak.

PROJE 29: AVRUPA BİRLİĞİ OFİSİ

EUROCITIES’in Sakarya’daki tek üyesi Serdivan Belediyesi…

Avrupa şehirlerinin kültür, ekonomi vb. alanlarda bir araya gelmesini, ortak çalışma içinde olmalarını sağlayan Eurocities birliğine üye Avrupa şehirleri ile belediyemiz arasındaki ilişkileri kuvvetlendirmek için Avrupa Birliği Ofisi kuracağız.

PROJE 30: DİJİTAL BELEDİYECİLİK

Serdivan Belediyesi olarak, 2011 yılında e-belediye projesi ile Türkiye Bilişim Ödülleri’nden e-TR ödülünün sahibi olduk. Yeni dönemde de yaşayan bir sistem olan dijital belediyecilik çalışmalarına devam edeceğiz. Güncel teknoloji takip edilerek, hemşerilerimizin internet belediyeciliğini daha yaygın kullanmalarını sağlayacak çalışmalar yapacağız. Serdivan’da ikamet eden vatandaşlarımızın belediyeye gelmeden, sorunlarını anlık iletecekleri ve çözüm bulabilecelkleri dijital platformlar kuracağız.

PROJELERE AİT FOTOĞRAFLAR İÇİN ALTTA Kİ FOTO GALERİYİ TIKLAYIN

14 Mar 2014 - 12:11 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.