ESNAF YÜKSEK PRİM YÜKÜNDEN KURTARILMALI!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Ekonominin barometresi olan esnaf ve sanatkarımızın rahat nefes almaları için ödemekte zorlandığı yüksek prim yükünden kurtarılması gerekiyor” dedi

BAĞ-KUR PRİMLERİ AŞAĞI ÇEKİLMELİ

Esnaf ve sanatkarın üzerindeki sigorta prim yükünün hafifletilmesi gerektiğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Asgari ücrete bağlı olarak esnafımızın ödediği sigorta primleri her yıl artıyor. Bağ-Kurluların 2018’de en düşük 700 TL olan sigorta primi bu yıl yüzde 26 artışla 882 TL’ye yükseldi. Yıllık bazda hesaplanınca esnafımız neredeyse sermayesi kadar sigorta primi ödüyor. Sigorta primleri düşerse esnaf hem yanındaki elemanı çalıştırmaya devam eder, hem de ihtiyacı varsa eleman almaktan kaçınmaz” diye konuştu.

PRİM GÜN SAYILARI EŞİTLENMELİ

Esnaf ve sanatkarın emeklilik için 9 bin prim gününü doldurmak zorunda olduğunu hatırlatan Palandöken, “SSK'lı çalışanların emekliliği için 7 bin 200 olan prim gün sayısı yeterliyken esnaf ve sanatkarımız emeklilik için 9 bin günü doldurmak zorunda. Arada 1800 prim günü, yani yaklaşık 5 yıllık fark var. Tüm kesimlerin eşit haklara sahip olması ve sosyal güvenlikte norm birliğinin sağlanması için prim gün sayısı eşitlenmeli” şeklinde konuştu.

05 Şub 2019 - 14:33 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.