BACA TEMİZLİĞİ YAKIT TASARRUFU SAĞLIYOR

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Recep Karamehmetoğlu, kış mevsiminde vatandaşların yakıt tasarrufunun arttırılmasına ilişkin bilgiler verdi. Karamehmetoğlu, kalorifer kazanları mutlaka ateşçi belgesine sahip kişiler t

CAN GÜVENLİĞİ AÇISINDAN BÜYÜK ÖNEM

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Recep Karamehmetoğlu, “Yılda en az bir defa baca temizliği yaptırılmalıdır. Temizlenmemiş ve doğru kurulmamış yakma sistemlerinde yakıtlar eksik ve verimsiz yanmaktadır. Eksik yanma sonucu oluşan gazlar ve partikül maddeler bacaya yapışarak tıkanmalara neden olmaktadır. Gerek kalorifer gerekse soba bacalarının periyodik olarak temizletilmesi öncelikle can güvenliği açısından büyük önem taşımakta olup ayrıca büyük oranda yakıt tasarrufu sağlamaktadır. Kalorifer kazanları mutlaka ateşçi belgesine sahip kişiler tarafından işletilmelidir” dedi.

ZARARLI VE KİRLETİCİ GAZLAR

Karamehmetoğlu, “Yakma tesislerinde (soba, kombi, kazan) lastik, plastik, boya, petrol koku, araba plastiği parçaları, asfalt, kablolar, tezek ve tıbbi atık gibi atıkların yakılması yasaktır. Yakma tesislerine bu tür maddeler yakıldığı zaman zararlı ve kirletici gazlar oluşmaktadır. Yakma tesislerinin sahibi veya işletmeni baca temizliği konusunda yakma tesislerinin bakımını, onarımını ve bacanın temizlenmesini yetkili servise ve yetkiye sahip kişilere yaptırabilirler” dedi.

11 Şub 2019 - 14:22 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.