“SİYASETÇİNİN DEĞİL HALKIN CEBİ DOLACAK”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kent Meydanı’nda halka seslendi. 17 Belediye Başkan Adayını tanıtan Kılıçdaroğlu, “CHP iktidara geldiğinde siyasetçinin değil vatandaşın cebi dolacak.” dedi.

TARIM KENTİ

Yerel seçimler kapsamında her ilde mitinge katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kent Meydanı’nda halka seslendi. Hükümetin ekonomi politikalarını eleştiren ve çiftçinin mazotu 5 liradan satın aldığını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Adapazarı tarım kentidir, yüzde 50’si tarım yapan bir kenttir. Çiftçinin vicdanına sesleniyorum 12 yılda durumunuz düzeldi mi? Dünyanın en pahalı mazotunu satıyorlar. Bütün çiftçi kardeşlerime sesleniyorum, size söz veriyorum Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarında çiftçi için mazot 1,5 lira olacaktır.” dedi. Kılıçdaroğlu, “‘Bu kaynakları nerede bulacaksın’ diyorlar, 17 Aralık’ta ortaya çıkan 247 milyon lira ile yapacağım.” diye konuştu.

“KUL HAKKI YEMEYECEĞİZ”

“Bir ülkede devleti yöneten siyasetçi zenginleşirse halk fakirleşir” diyen Kılıçdaroğlu, “CHP iktidarından kimse kul hakkı yemeyecek. Eğer bu ülkede barış içinde yaşamak istiyorsak üreteceğiz. Bir siyasetçi halkına hesap vermeyi arzu ederse her koşulda verir. Kimse hayatından memnun değil. 17 Aralık sabahı Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk operasyonu yapıldı. 247 Milyar Lira. Bu parayla ne yapılabilirdi. 2 milyon 831 bin işsizimiz var 8 yıl asgari ücretten maaş ödenirdi. 300 bin öğretmeni atayabilirdiniz. Onlara 30 yıl maaş ödeyebilirsiniz. Her emekliye 25 bin ikramiye verebilirdi. 6 GAP yapılabilirdi. 30 Marmaray yapılabilirdi. Şimdi size soruyorum. Bu yolsuzluklar karşısında söyleyecek bir şeyimiz yok mu? Kul hakkı yemek günah mı? O zaman bir şey yapacağız. Ayın 30’unda sandığa gideceğiz” diye konuştu.

VATANDAŞIN CEBİ DOLACAK”

“CHP iktidarında bizi bir iş adamı eleştirirse, onun kapısına vergi müfettişi göndermeyeceğiz. Halkın haber alma kanallarını açacağız” diyen Kılıçdaroğlu, “Düne kadar kadınların baş örtüsü üzerinden siyaset yapılıyordu. İster başınız açık ister kaplı olsun bütün kadınların benim başımın üstünde yeri var. Ulusal Kurtuluş Savaşı’nda nasıl berabersek yine beraber olalım. Geliri askeri ücretin altında olan bütün aileler aile sigortasını getireceğiz. Sizi namerde muhtaç etmeyeceğiz. Parayı kadının hesabına yatıracağım. CHP iktidarında çiftçiye mazot 1, 5 liradan vereceğim. Kaynağı o çaldığınız 247 katrilyonu alacağım ve millete vereceğim. Türkiye dünyanın en güzel ülkelerinden birisi. CHP İktidar geldiğinde siyasetçinin cebi değil, vatandaşın cebi dolacak” ifadelerini kullandı.

“TAKİPÇİSİ OLACAĞIM”

“Bu meydan 30 Martta yeni bir tarih yazacak size güveniyorum.” diyen Kılıçdaroğlu, Sakarya’nın depremde çok büyük yaralar aldığını dile getirdi. Kılıçdaroğlu, “Oyunuzu kullanırken elinizi vicdanınıza koyun helalden yana olun. Ecevit Keleş kardeşiniz Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda trafik sorunu çözeceğinin, bu meydanın altına yer altı otoparkı yapacağını, şeffaf ve adaletli olacağını söylüyor. Bende söz veriyorum onun bu sözlerinin takipçisi olacağım.” diyerek Sakaryalı vatandaşlardan destek istedi.

15 Mar 2014 - 11:45 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.