ÖĞRENCİLERE MESLEKLER ANLATILDI

İlimizin önde gelen eğitim kurumlarından olan 17 Ağustos Ortaokulu 8.sınıf öğrencileri için düzenlediği mesleki rehberlik çalışmaları ile farkını ortaya koydu.

HAYAT SEÇMEK

“Meslek seçmek hayat biçimini seçmektir!” sloganından yola çıkılarak hazırlanan etkinliklere; öğrencilere meslek seçmenin önemi ve bu konuda nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda grup rehberliği yapılarak başlandı.

GEZİ DÜZENLENDİ

Meslek seçiminin ilk adımı olarak öğrencilere temel eğitim sonrası eğitim seçenekleri hakkında detaylı bilgiler verildi. Yaşayarak öğrenme ilkesi göz önünde bulundurularak 8. sınıf öğrencileri ile ilimizde bulunan beş farklı okul türüne (Fen Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Anadolu Lisesi, Anadolu Meslek Lisesi ve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi) gezi düzenlendi.

TEŞEKKÜR ÇİÇEĞİ

Katılımcıları büyük bir ilgi ile dinleyen öğrenciler daha sonra merak ettikleri soruları sorarak onlardan daha fazla bilgi aldılar. Okul Müdürü Cumhur Karasu’nun katılımcılara çiçek takdiminin ardından program hem öğrencilerin, hem de katılımcıların memnuniyeti ile sonlandı.

17 Mar 2014 - 10:43 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.