İSTİHDAM TEŞVİKLERİ SATSO’DA ANLATILDI

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde İŞKUR, SGK ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü işbirliği ile “Burası Sakarya Burada İş Var” ana temalı istihdam destekleri,bilgilendirme toplantısı iş dünyası tarafından ilgi ile karşılandı.

Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen toplantıya, İstihdam Seferberliği ve teşvik paketleri hakkında bilgi vermek üzere Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı adına katılan ve aynı zamanda İş Başmüfettişi olan Rehberlik ve Teftiş Başkan Yardımcısı Arif Şimşek, Ankara Grup Başkanı Hayri Akpınar ile Ankara Grup Başkan Yardımcısı Ergün Göktaş’ da kısa Çalışma Ödeneği konusunda işverenleri bilgilendirdiler.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Teyfik Öztürk, “bu teşvikler işverenlerimizin istihdam maliyetlerini düşürmenin yanında nitelikli işgücü fırsatı da sağlamaktadır. Diğer taraftan, istihdamın korunmasına yönelik olarak, kısa çalışma ödeneği de çalışanlara gelir desteği sağlayarak işverenlerimize nitelikli işgücünü koruma avantajı sunmaktadır. Sakarya iş dünyasını istihdamı koruyucu ve artırıcı bu destek ve teşviklerden yararlanmaya ve daha fazla istifade etmeye davet ediyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

SGK İl Müdürü Erhan Çavuş istihdam teşviklerinin işveren ve çalışan açısından önemine değinerek “2004 yılından itibaren çalışma hayatı içerisine girmeye başlayan bu istihdam teşvikleri hakikaten istihdam üzerinde çok büyük bir olumlu etki yarattı. Bu teşvikleri işverenlerimizi ziyaret ederek de birebir anlatmak amacındayız. Sakarya bu konuda örnek illerden biri olacaktır inancındayız” dedi.

Sakarya İŞKUR İl Müdürü Tekin Kaya, ise istihdam seferberliğinde önceki yıl Sakarya’nın başarılı bir ivme çizdiğini hatırlatarak Biliyorsunuz geçen yıl istihdam seferberliğinde Sakarya’ mız bir hayli güzel bir noktadaydı istihdam konusunda. Analizlere baktığımız da 215 binleri görmüştük. İstihdamın sağlanmasına gayret gösteriyoruz. Bir taraftan da istihdamın arttırılmasına gibi bir çabamız var.

Amacımızı bu desteklerden işverenin daha fazla yararlanabilmesi ve iş gücü maliyetlerini aşağıya çekerek rekabet güçlerini daha fazla arttırmak. Valimiz Sn. Ahmet Hamdi Nayir’ın himayelerinde başlatmış olduğumuz eylem planı çerçevesinde, Nisan 2019 sonuna kadar bütün oda, borsa, İş Adamı Dernekleri ve OSB’lerde sunumlar gerçekleştirilerek ve en az 500 büyük işletmeye 3 İl Müdürlüğünün uzmanlarıyla gerçekleştirilecek ziyaretlerle de istihdam teşvikler anlatılacaktır. Söz konusu yapılan tanıtım çalışmalarından beklenen amaç, ilimizin istihdam teşvik ve desteklerinden daha fazla faydalanmasıdır. Umuyoruz ki Sakarya iş dünyası bu teşviklerden yararlanarak en fazla istihdamı sağlayan illerden biri olacaktır. ” dedi.

İş Başmüfettişi olan Rehberlik ve Teftiş Başkan Yardımcısı Arif Şimşek, Ankara Grup Başkanı Hayri Akpınar ile Ankara Grup Başkan Yardımcısı Ergün Göktaş İstihdam Seferberliği kapsamında yer alan devlet destek paketleri hakkında ve kısa çalışma ödeneği ile ilgili katılımcılara detaylı bilgiler sundu.

07 Mar 2019 - 12:07 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.