KİŞİSEL SORUNLAR DERSİN KONUSU DEĞİL

Adapazarı Rehberlik Araştırma Merkezi yetkilileri Adabilim Okulları Rehberlik servisi ile görüş alışverişinde bulunmak ve okulun çalışmaları ile bilgi almak üzere ziyaret etti.

İsmet KULAKSIZ
İsmet KULAKSIZ Tüm Haberleri

Adapazarı Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) öğretmenlerinden psikolojik danışman ve rehberlik öğretmeni Koray Suler ve Özel Eğitim Öğretmeni Alican Çolak, Adabilim Anadolu Lisesi Rehberlik Öğretmeni Sabire Girgin’e nezaket ziyaretinde bulundu. Rehberlik servisi hizmetinin öneminin her geçen arttığına dikkat çeken Sabire Girgin “Bilindiği gibi okullarımız, ilgileri, istekleri, yetenekleri birbirinden çok farklı öğrencileri bir çatı altında toplamakta, onlara eğitim verme sorumluluğunu yüklenmektedir.

KİŞİSEL SORUNLAR

Gün geçtikçe öğrenci sayısı buna paralel olarak da sorunlar çoğalmakta ve rehberlik servisinin önemi artmaktadır. Ancak, bir bireyin kendi yaşamında karşılaştığı kişisel sorunlar hiçbir dersin konusu değildir. Bu rehberlik servislerinin işidir. Rehberlik servisleri, bireye kişisel sorunlarının çözümü için gerekli olan olgusal bilgileri sağlayan, kişinin isteklerini, olanaklarını ve çeşitli özelliklerini tanımasına yardımcı olan ve bu bilgilerden yararlanarak kendini gerçekleştirmesine yardım eden bir hizmet alanıdır” dedi. İsmet KULAKSIZ

11 Mar 2019 - 15:11 - Eğitim

Mahreç  İsmet Kulaksiz


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.