YAZAR ASAL HENDEK'TE

Çocuk ve genç kitapları yazarı Yusuf Asal, Hendek Şehit Mahmutbey Ortaokulunda gerçekleştirdiği söyleşi sonrası kitaplarını imzaladı.

Kadir KAZIN
Kadir KAZIN Tüm Haberleri

Patates Spor, Kafadan Yumurta, Matrak Sınıf ve Çılgın Serisi gibi çok okunan çocuk kitaplarının yazarı olan Yusuf Asal, söyleşiye kendisini öğrencilerle buluşturan okul idaresine ve öğretmenlerine teşekkür ederek başladı. Asal, söyleşisinin ilk bölümünde öğrencilere kurguladığı masalı anlatarak hitap ettikten sonra öğrencilere bol bol kitap okumalarını, interneti gereksiz kullanmamaları ve kendilerine hedef koymaları tavsiyesinde bulundu.

KARAKTERLER GERÇEK HAYATTAN

Öğrencilerden gelen “Yazmaya nasıl başladınız?” sorusuna “Yazmaya babamın aldığı not defteri ile başladım.” diyerek cevap veren Yusuf Asal, kitaplarında kullandığı kahramanları gerçek yaşamdan seçtiğini de dile getirdi. Patates Spor’daki Cumali karakterinin kendisi olduğunu söyleyen Asal, bir soru üzerine herkesin yazar olabileceğini ama herkesin iyi bir yazar olamayacağını vurguladı. Yazar Asal Okul Müdürü Recep Yazıcı’nın çiçek takdim etmesinin ardından öğrenciler için yazdığı kitapları imzaladı. Kadir KAZIN

19 Nis 2019 - 13:29 - Güncel

Mahreç  Kadir Kazin


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.