ALTIN BEBEK DOSTU ŞEHRE BEBEK DOSTU AVM!

Sağlık Bakanlığı tarafından “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları” kapsamında düzenlenen programda Agora Alışveriş Merkezi ‘Bebek Dostu AVM’ unvanını almaya hak kazandı.

Alışverişin yanı sıra ailelerin birlikte kaliteli vakit geçirebilecekleri aktivitelerle tercih sebebi olan Agora; etkinliklerin yanı sıra anneler ve bebekleri için alışveriş merkezi içerisinde sunduğu konforla ‘Bebek Dostu AVM’ unvanını aldı. Sağlık Bakanlığı tarafından Altın Bebek Dostu İl unvanını kazanan Sakarya’da İl Sağlık Müdürlüğünce düzenlenen “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları” programı kapsamında gerçekleştirilen organizasyonda Sakarya’nın bebek dostu kurum ve kuruluşları belirlendi. Vali Ahmet Hamdi Nayir, Serdivan Kaymakamı Muhsin Çatmadım, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Program Koordinatörü Melek Kılıç ve çok sayıda protokolün yanı sıra kurum yetkililerinin katıldığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Programın açılış konuşmasını yaparak 2006 yılında Bebek Dostu seçilen ve 2018 yılında yapılan ulusal değerlendirmeler sonucu Altın Bebek Dostu İl Unvanı alan Sakarya’daki çalışmalara dair bilgiler veren İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü; “Ülkemizde ve İlimizde 0-6 ay arası sadece anne sütünün verilmesi oranında henüz istenilen düzeye gelinemedi. Bu anlamda hatalı anne sütü uygulamalarının önlenmesi, emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesine yönelik Dünya Sağlık Örgütü WHO, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu UNICEF ve Sağlık Bakanlığımızın işbirliğinde anne sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı yürütülmektedir. Bu program kapsamında ülkemizin her yerinde olduğu gibi ilimizde de başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere, halkımıza özel kuruluşlar ile kamu kurumları çalışanlarına yönelik farkındalık etkinlikleri düzenlenmektedir.” açıklamasında bulundu. Protokolün konuşmasının ardından düzenlenen ödül töreni ile plaket ve sertifikalar sahiplerini buldu.

20 May 2019 - 12:14 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.