Gençlik Merkezi Konya’ya Gidiyor

Sakarya Gençlik Merkezi Spor Kulübü Futbol Takımı , 24-26 Mayıs 2019 Tarihlerinde Konya’da düzenlenecek Futbol Altyapı Gelişim Projesi Futbol Turnuvası U13 2.Kademe 1. Grup Müsabakalarında başarı arayacak.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy ; “Sakarya Gençlik Merkezi Spor Kulübümüz , Bakanlığımızın bu yıl ilk defa düzenlendiği U13 Futbol Altyapı Gelişim Projesinde Türkiye’de son 8 takım arasına kalarak büyük bir başarıya imza atarak bizleri sevindirmişti. Gençlik Merkezi Spor Kulübümüze Konya’da yapılacak olan 2.Kademe Müsabakalarında başarılarının devamını diliyorum. “ dedi.

Alt yaş gruplarında yetenekli futbolcuların tespit edilerek ‘’ Futbol Altyapı Gelişim Projesine ’’ alınması ve bu proje kapsamında yetiştirilerek Türk futboluna kazandırılması amacıyla; Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Futbol Federasyonu ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu arasında işbirliği ile düzenlenen turnuvanın 1.Kademe müsabakaları tamamlandı.

Bu yıl ilk defa U13 yaş kategorisinde gerçekleştirilecek olan turnuvaya Türkiye Futbol Federasyonu Bölge Müdürlüklerinin bulunduğu iller ve Bakanlığın tesis durumu göz önüne alınarak, Adana, Antalya, Ankara, Bursa, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Kayseri, Malatya, Sakarya, Samsun ve Trabzon İllerinde, sonraki yıllarda gerekli görülen diğer İllerde Gençlik Spor İl Müdürlüklerine bağlı kulüplerin altyapı takımları katılacak.

12 İlden 12 takımın katılımıyla 4’er takımlı 3 grupta, 4 devreli lig usulüne göre düzenlenen müsabakalar sonunda A Grubu birincisi Adana Gençlik ve Spor ile ikincisi Diyarbakır Gençlik ve Spor takımları, B Grubu birincisi Samsun Gençlik ve Spor ile ikincisi Sakarya Gençlik Merkezi Spor Kulübü, C Grubu birincisi İzmir Gençlik Merkezleri Gençlik ve Spor ile Uludağ Olimpik Sporlar Gençlik ve Spor takımları 2. Kademeye katılmaya hak kazandılar.

Toplam 8 takımın katılımıyla oynanacak 2. Kademe müsabakalarının son iki takım ise grup üçüncüleri arasından puanları en iyi olan C Grubu üçüncüsü Antalya Gençlikspor ile A Grubu üçüncüsü Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor takımları oldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Futbol Federasyonu ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu işbirliğinde düzenlenmekte olan U13 2.Kademe müsabaka programı açıklandı.

08 Mayıs 2019 tarihinde yapılan kura çekimi ile belirlenen 2.Kademe müsabakaları 4’er takımlı iki grupta toplam 8 takımın katılımıyla Konya’da 24 – 26 Mayıs 2019 tarihlerinde Cumhuriyet Sahasında oynanacaktır. Müsabakalar sonunda gruplarında 1.ve 2.olan 4 takım final oynamaya hak kazanacak.

Futbol Altyapı Gelişim Projesi Futbol Turnuvası

U13 2.Kademe 1. Grup Müsabaka Programı

24 Mayıs 2019 Cuma

Konya Cumhuriyet Sahası

Saat 10:00 Adana Gençlikspor-Antalya Gençlikspor

Saat 11:30 Sakarya Gençlik Merkezi-Uludağ Olimpik Sporlar Gençlik ve Spor

25 Mayıs 2019 Cumartesi

Konya Cumhuriyet Sahası

Saat 14:00 Antalya Gençlikspor-Sakarya Gençlik Merkezi

Saat 15:30 Uludağ Olimpik Sporlar Gençlik ve Spor- Adana Gençlikspor

26 Mayıs 2019 Pazar

Konya Cumhuriyet Sahası

Saat 11:30 Adana Gençlikspor-Sakarya Gençlik Merkezi

Konya Dumlupınar Sahası

Saat 11:30 Uludağ Olimpik Sporlar Gençlik ve Spor-Antalya Gençlikspor

20 May 2019 - 16:37 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.