“İL MÜDÜRÜ İSTİFA ETSİN”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) il Başkanı Erdoğan Isır, “19 Mayıs’ın 100. yılı böyle kutlanılmamalıydı. Gençlik ve Spor İl Müdürü derhal istifa etsin” dedi.

Atatürk Kapalıspor Salonu’ndaki kutlamalara CHP’den tepki geldi. CHP İl Başkanı Erdoğan Isır, 100. yılı iştirak edildiği 19 Mayıs kutlamaların coşkulu bir şekilde kutlanılacağına, Kapalıspor salonunda sade bir şekilde kutlanılmasına bir anlam veremediklerini ifade ederek,”Bu programı organize eden Gençlik ve Spor İl Müdürü derhal istifa etsin” dedi.

İL MÜDÜRLÜĞÜ SINIFTA KALDI

Isır, “100. yıl coşkusu bu olmamalıydı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bence sınıfta kalmıştır. Sayın müdür derhal istifa etmeli. Salonda böyle bir gösteri olmaz. Yani Cumhuriyetimizin temelleri atıldığı bir toplumun uyanışını simgeliyoruz. Anadolu ayağa kalkıyor ve kurtuluş mücadelesini başlatıyor. Aradan 100 yıl geçiyor ve biz onların yaptığı mücadelelerle yaşıyoruz. Sakarya’da coşkulu bir anlamda hiçbir şey yoktu. Törenlere çelenk koymaya gelmeyen Gençlik ve Spor İl Müdürü derhal görevden ayrılmalı” dedi.

IŞIKLARI KİM SÖNDÜRDÜ

Sokakları Türk bayraklarla donatmaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Isır, Fakat bayraklar asıldıktan sonrada akşam 18:00’de bir yürüyüş yapılacağını ve asılan bayrakların kortej yürüyüşün engelleneceğini söylediler. Bizde tamam dedik. Daha sonrada indirilen bayrakların valilik tekrar asacağını ifade edilmişti ama asılmadı. Yürüyüş sonrası CHP gençlik örgütü sabaha kadar tekrar bayrak astılar. Akşam saatlerinde fener alayı yürüyüşü yaptık. Görüyorum ki bu organizeyi Sakarya platformuna bağlıyorlar. Hayır bunu CHP İl örgütü organize etti. STK’lılar sağ olsunlar bize destek verdiler. Demokrasi Meydanı’na geldiğimizde maalesef ışıklar yanmıyordu. Bu ışıkları kim söndürdü? Biz yürüyüş yapıyoruz yürüyüş esnasında birileri ışıkları söndürüyor. Bayram kutlamamızı istemiyor musunuz? Cumhuriyet sizin değil mi? Çıkın deyin ki “Cumhuriyet bizim değil” deyin. Eğer Cumhuriyet sizin ise o zaman sahip çıkın.

SAKARYA’YA YAKIŞMADI

Arzumuz isteğimiz şuydu; Büyükşehir Belediyesi, Adapazarı Belediyesi, Serdivan Belediyesi, Erenler belediyesi hep beraber el ele verip şehrimizi Atatürk posterleri ve Türk bayraklarıyla donatıp bir şenlik havasına dönüştürebilirlerdi. Gösteriler yapabilirlerdi. Türkiye’de diğer illerde yapıldığı gibi, AKP’li belediyelerde bunu yaptı. Niçin Sakarya bu kadar duyarsız. Bir daha 100. yılı görmeyeceğiz. Bizim torunlarımız görecek. Biz onlara bir miras bırakmak istiyoruz. Fakat yakışmadı. Sayın valimize buradan seslenmek istiyorum; “Sakarya’ya 19 Mayıs’ın 100. yılı kutlamaları bu törenlerle yakışmamıştır. Önümüzde 30 Ağustos var. Lütfen önlemlerinizi alınız. Belediyeler bu işi yapmıyorsa siz yapın. Sizler bize talimat vereceksiniz bizlerde yapacağız” dedi.

EYLEM BAŞLATACAĞIZ

Bayram sonrasında T.C. konulmayan Belediyelerin önünde eylem yapacaklarını da söyleyen Isır şunları kaydetti. “Tüm belediye meclis üyesi arkadaşlarımız T.C. ibaresi konulması için belediye başkanlarımıza başvuruda bulundular. Bazı belediyelerde TC. ibaresi var bazılarında yok. Bizim verdiğimiz önergelerde MHP arkadaşlarımız ret oyu verdiler. Ulus sevgisi Türklük sevgisi böyle olmaz. Ülkenizi ne kadar sevdiğinizi gösterin ki bizde vatandaşlarda anlasınlar. Bayramdan sonra T.C. ibaresi bulunmayan belediyelerde eylem yapacağız” dedi. Saim İŞÇİ

21 May 2019 - 09:46 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.