O CİNAYETİN ACISI HALA TAZE

Adapazarı’nda bulunan Orta Garaj’da sebepsiz yere bıçaklanarak öldürülen Yunus Kahya için basın açıklaması yapıldı. Açıklamada Kahya’nın yakınları bir kez daha yakıldı.

BASIN AÇIKLAMASI

Adapazarı ilçesi Donatım semtinde bulunan ilçe garajında Yunus Kahya isimli şahıs, otobüs beklediği sırada yanından geçen U.K.’nın bilinmeyen bir nedenden kendisini öldürmesi üzerine Sakarya Ortapedik Engelliler Derneği tarafından öldürüldüğü yerde bir basın açıklaması yapıldı.

15 YERİNDEN BIÇAKLADI

Açıklamayı okuyan Dernek Başkan Yardımcısı Selim Özen,” Geçtiğimiz günlerde 11 Mart 2014 Salı günü spora giden Yunus Kahya kardeşimizin eve dönüşü sırasında ağır düzeyde şizofren olduğu sonradan anlaşılan U.K adındaki şahsın bıçaklı saldırısına uğrayarak 15 yerinden bıçak darbesiyle hayatını kaybetmiştir” dedi.

DENETİME TABİ TUTULMADI

Özen şöyle devam etti: “Yunus Kahya’nın yaşamına son veren şizofren hastası katilin herhangi bir denetim altında olmadığı ve 15 gün öncesinden İstanbul Bakırköy Ruh ve sinir hastalıkları hastanesinden taburcu edildiği ortaya çıktı. Ayrıca bu şizofren hastası katilin emniyet kayıtlarında 46 sabıka suçu olduğu bilindiği halde hiçbir denetime tabi tutulmadı.

BAŞKAN CANLAR YANMASIN

Özen son olarak şunları kaydetti: “Ağır düzeyde şizofren hastaların topluma ve masum insanlara zarar vermemesi için devletimizin yasalar ve kanunlar nezdinde insan haklarına uygun daha gerçekçi düzenlemeleri hayata geçirmesini, ilgili düzenlemelerin mevzuat çerçevesi içinde yapılmasını, değişikliklerin masum insanların can güvenliği talep ediyoruz.” Basın açıklamasının ardından hayatını kaybeden Yunus Kahya’nın yakınları gözyaşlarını tutamadı.

24 Mar 2014 - 11:28 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.