EN ÇOK SUYU SAKARYA TÜKETİYOR

Resmi verilere göre, Türkiye’de şehir şebekesinden gelen su en fazla Sakarya’da tüketilirken en az su tüketimi Diyarbakır’da oldu.

Belediyelerin şebeke suyunun tasarruflu kullanımı konusunda Diyarbakır bütün kentleri sollayarak birinci oldu. Günde kişi başına sadece 135 litre şebeke suyu tüketen Diyarbakır'a karşılık, kişi başına günlük 343 litre şebeke suyunun tüketildiği Sakarya tüketimde ilk sırada yer aldı. En çok atıksu Trabzon'dan, en çok çöp Muğla'dan çıkıyor. Ölçümler, Türkiye'nin en gürültülü kentinin ise Adana olduğunu gösteriyor. TMMOB Çevre Mühendisleri Odası, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) son verileri üzerinden kentlerin su, atıksu ve katı atıklarıyla gürültü durumunu değerlendirdi. Dünya Çevre Günü Türkiye Raporu 2019'a da giren verilere göre, Türkiye genelinde belediyelerden kişi başına günlük ortalama 217 litre şebeke suyu çekiliyor. Belediyelerin kanalizasyon sisteminden günlük ortalama kişi başına deşarj edilen atıksu miktarı ise 183 litreyi buluyor.

TASARRUF GÖSTERGESİ

Verilere göre, Türkiye'de kişi başına en çok su, günlük ortalama 343 litreyle Sakarya'da tüketiliyor. Bu ili 339 litreyle Trabzon ve 338 litreyle Gaziantep izliyor. Türkiye ortalamasının çok üzerindeki bu tüketim seviyesi, bu illerde suyun tasarruflu kullanılmadığı mesajını da veriyor. Buna karşılık belediye şebekesinden evlere ulaşan suyun en az tüketildiği il ise kişi başına günlük 135 litreyle Diyarbakır oldu. Su tüketiminde en yüksek tasarrufun yapıldığı bu ili 163 litreyle Bursa, 172 litreyle Şanlıurfa izliyor. Türkiye'nin en büyük 3 ilinden İstanbul'da kişi başına günlük 189 litre, Ankara'da 227 litre ve İzmir'de 173 litre şebeke suyu tüketiliyor. Bu da 3 büyük ilden sadece Ankara'nın Türkiye ortalamasının üzerine çıktığını gösteriyor.

09 Haz 2019 - 14:23 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.