MENGEN; ÇÖZÜLMESİ GEREKEN SORUNLARIMIZ VAR

Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Yönetim Kurulu üyeleri Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ziya Cevherli ve Belpaş Genel Müdürü Osman Çelik’i ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Ziyaretlerde konuşan Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen eğitim ve gündeme dair konularda açıklama yaptı.

Mengen; Zirveden yeni ufuklara başlayan yolculuğumuzda; sendika olarak büyümenin, üyesine ve ülkesine kazanım üretmenin, eğitim sistemine yönelik raporlar ortaya koyarak, teşkilat eğitim faaliyetleriyle daha nitelikli bir sendikacılığa kapı aralayarak, kültüre ve sanata dair etkinlikler yaparak ve neticesinde güven tazeleyerek yeni ufuklardan yeni umutlara yolculuğumuzu başlattık dedi.

Eğitim politikalarının ayakları yere basan yanlarının artması için gayretimizi sürdürüyoruz diyen Mengen; Ortaöğretim tasarımının bazı sorunları olduğunu görüyoruz. Bu tasarımın ayaklarının yere basmaktan çok uzak olduğunu, ara boşlukların doldurulması gerektiğini, kabul edilebilir bir seviyeye çekilmesi gerektiğini ifade ettik. Buna ilişkin düşüncelerimizi paylaştık. Yeni orta öğretim tasarımı öğretmenleri mağdur etmemeli. Ders sayısı azalmalı ancak norm kadro açığı meydana getirmemeli. Bunların tamamını her platformda dile getirdik” şeklinde konuştu.

Ağustos ayında gerçekleştirilecek Toplu Sözleşme’nin kamu görevlilerinin sorunlarına ilişkin çözüm yeri olması beklentisi taşıdıklarını ifade eden Mengen; 5. Dönem Toplu Sözleşmeye gidiyoruz. Kamu görevlilerinin kazanım yelpazesinin genişlemesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Şimdiye kadar çözülmez denilen konular çözüme kavuştu. Ancak her zaman daha iyi için çalışmak durumundayız. Çözülmesi gereken sorunlarımız var. Sözleşmeli öğretmenlerimiz var. Arkadaşlarımızın eş ya da iş tercihine zorlanması gibi bir garabet var. Bunun ortadan kaldırılması sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi için gerekli adımların atılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ziya Cevherli ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek birlikte uyumlu çalışmalara imza atacaklarını belirtti.

Belpaş Genel Müdürü Osman Çelik; Belpaş’ın hedeflerini büyüterek şehre katkısını artırmak istediklerini ifade etti. Eğitim-Bir-Sen çalışmalarını yakından takip ettiğini söyleyen Çelik ziyaret için teşekkür etti. Ziyaret sonunda Eğitim-Bir-Sen Kurucu Genel Başkanı M. Akif İnan’ın eserlerinden oluşan kitap seti takdim edildi.

12 Haz 2019 - 09:43 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.