ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERDEN TÜRKÇE ŞÖLENİ

Sakarya Üniversitesi Türk Dili Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) bünyesinde Türkçe hazırlık eğitimini tamamlayan öğrenciler coşkulu bir ‘Türkçe Şöleni’ ile mezuniyetlerini kutladı.

TÖMER Türkçe Şöleni ve Mezuniyet Töreni, 18 Haziran Salı günü SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinlik, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, Prof. Dr. Sinan Serdar Özkan, Sakarya Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Kahraman, Dekanlar, Müdürler, Akademisyenler, STK Temsilcileri, uluslararası öğrenciler ve ailelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, yönetime geldiklerinden beri en önemsedikleri konunun uluslararası öğrenciler olduğunu söyledi. Üniversite bünyesinde Uluslararası Öğrenci Ofisi kurduklarını ifade eden Rektör Savaşan, sayı ve öğrenci çeşitliliği bakımından zaten zengin olan Sakarya Üniversitesi’ni daha da ileriye götürmek için çalışmalarının yoğun şekilde devam ettiğini belirtti.

Etkinliği açılışında bir konuşma yapan TÖMER Müdürü Doç. Dr. Alpaslan Okur, her geçen yıl Türkiye’deki üniversiteler genelinde uluslararası öğrenci sayısının arttığını söyledi. Bu sayının artmasında Sakarya Üniversitesi’nin büyük bir paya sahip olduğunu ifade eden Doç. Dr. Okur, “Sakarya Üniversitesi TÖMER’e bu yıl Türkçe öğrenmek üzere 66 farklı ülkeden 550 öğrencinin kayıt yaptırdı. Bu öğrencilerin sıfır Türkçe ile gelerek, 9 ayda iyi bir derece Türkçe öğrenerek üniversitelerdeki bölümlerinde eğitim almaya hazır hale geldiler” diye konuştu.

Türkçe hazırlık eğitimi alan öğrenciler adına bir konuşma yapan Moğolistan’dan Aiym MURAT ise Türkiye bursu seçmelerinde kendisinin Türkiye’den sadece İstanbul’u duyduğu ilk tercihinin İstanbul olduğunu ama ikinci tercihi olan Sakarya’ya geldiğini, Sakarya’da yaşadıkça bu durumdan da çok memnun ve mutlu olduğunu belirtti. Aiym, “9 ay önce hiç Türkçe bilmeden geldiğim Sakarya’da, Türkçe, Türkiye ve dünya kültürü adına çok şey öğrendim, daha da öğrenecek çok şeyim var. Hiç ismini duymadığım ülkelerden arkadaşlıklar dostluklar edindim, şimdi ise okuyacağım bölümde Türkiye’den edineceğim arkadaşlıkları dostlukları heyecanla bekliyorum” dedi.

Öğrenciler, okudukları şiir, söyledikleri şarkı ve sergiledikleri tiyatro gösterisiyle izleyicilere Türkçe dolu saatler yaşattı. Evine, sınıfından uluslararası bir öğrenci götüren Karadenizli genci ve ailesini anlatan tiyatro gösterisi izleyicileri kahkahaya boğdu. Endenozyalı öğrencilerden oluşan Grup Sajojo’nun dans gösterisi büyük beğeni topladı. Gecede, önceki gün şehit olan Mısır’ın seçilmiş ilk ve son cumhurbaşkanı Muhammed Mursi de unutulmadı. Mursi’nin Cumhurbaşkanı iken darbeden önce yaptığı son konuşmanın Türkçe alt yazılı videosu, izleyicileri hüzünlendirdi.

Programın sonunda Sakarya Üniversitesi TÖMER kur sınavlarında dereceye giren öğrencilere plaket takdim edildi. Sakarya Üniversitesi TÖMER okutmanlarına Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan ve SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık tarafından teşekkür belgesi verildi. Etkinlik, hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

19 Haz 2019 - 12:36 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.