YÜCE: İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ

SAÜ’de gerçekleştirilen ‘Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Forumu’nda konuşan Başkan Ekrem Yüce, “Müşterek şehircilik anlayışının tesis edilmesi ve İpek Yolu’nu tekrar medeniyetimizin beşiği yapılabilmesi yolunda işbirliği oluşturmaya hazır

Saim İŞÇİ
Saim İŞÇİ Tüm Haberleri

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Forumu’na katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Fatih Savaşan, “Oş’a gittiğimizde kendimizi evimizde gibi hissettik ve kardeşlerimizi de en iyi şekilde ağırlayarak onları evlerinde hissettirmek istiyoruz. Biz kardeş şehrimiz Oş’un üzüntüsüne de mutluluğuna da ortağız. Önemli olan bu gönül coğrafyasındaki insanların bir araya gelmesiydi. Bu çalışmaların hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Kardeşliğimizin ilerleyerek devam etmesini Rabbim’den temenni ediyorum” ifadelerinde bulundu.

TARİHİ İPEK YOLU

Başkan Ekrem Yüce, “Sakarya Üniversitemizde gerçekleştirdiğimiz “Türk Dünyasında Müşterek Şehircilik Kültürünün Geliştirilmesi” ve “Türk Dünyasında Müşterek Mühendislik ve Mimarlık Eğitimi” forumlarında değerli misafirlerimizle bir arada olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Atalarımız tarafından sahip olduğumuz kültürün ve medeniyetin Türk dünyası coğrafyasında ve özellikle İpek yolu güzergâhında tesis ettiği eserlerin kıymeti bu gün daha iyi anlaşılmaktadır. Kültür ve medeniyetimizin emrettiği müşterek şehircilik anlayışıyla kurulacak şehirler zaman ilerledikçe kıymetlenecektir. Güzergahta bulunan şehirlerin yetkilileri ile örnek bir İpek Yolu destinasyon alanı oluşturabiliriz” dedi.

MEDENİYETİN BEŞİĞİ

Yüce, “Müşterek şehircilik anlayışının tesis edilmesi ve İpek Yolu’nu tekrar medeniyetimizin beşiği yapılabilmesi yolunda işbirliği oluşturacak değerli heyetin bugün Sakarya’mızda toplanmasından gurur ve şeref duyduğumu ifade etmek istiyorum. Türk dünyasında kültür ve medeniyetteki birlik ve ahengini artıracak, kalbi birlik ve ruhi ahengi tesis edecek bu tür çalışmaların artarak devam etmesini diliyorum. Bu düşüncelerle Sakarya şehrimizde bizleri buluşturan çok devletli bir milletin, geleceği yeniden inşa edecek olan resmi ve sivil toplum kuruluşları olarak bir araya gelişimizde vesile olan herkese teşekkür ederim” dedi.

SAKARYA KARDEŞLİĞE ÖRNEK OLACAK

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş ise Sakarya’nın kardeşliğe örnek olacağını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, “Sakaryamızda Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Zirvesine icra etmenin gururuyla hepinizi selamlıyorum. Sakarya dediğimizde Necip Fazıl anılmadan geçilmiyor. Kendisini rahmetle yad ediyoruz. Necip Fazıl’ın daha önce şiirlerinde bugüne ve bu kardeşliğe işaret ettiğine inanıyorum. Kardeşliğimizi uzun yıllar maalesef birlikteliğe taşıyamadık. Diriliş yılımızın Sakarya’dan başlamasını ve Sakarya’nın kardeşliğe örnek olacağını biliyorum. Bu çalışmaların her zaman gelişerek devam edeceğine inancımın tam olduğunu belirterek hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi. Saim İŞÇİ

20 Haz 2019 - 16:38 - Güncel

Mahreç  Saim İşçi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.