İSTANBUL’UN TARİHİNİ GEZDİLER

Akyazı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi proje sınıfları öğrencileri okulların tatil olmasını fırsat bilerek İstanbul'a ziyaret düzenledi.

Öğrenciler, günümüze kadar gelen maddi ve manevi eserleri rehber eşliğinde gezerek yerinde inceleme ve anlama fırsatı buldular.Geziye ilk olarak İstanbul'un manevi fatihlerinden Eyyüb Sultan Hazretlerini ziyaret ile başlayıp daha sonra Panoroma 1453 , Ayasofya ,Sultan Ahmet Cami , Topkapı Sarayı ,Kutsal Emanetler, Gülhane Parkı , İslam Bilim - Teknoloji Tarihi Müzesi ve son olarak Çamlıca Camine giderek anlamlı bir gün geçirdiler.

MUTLU AYRILDILAR

Akyazı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileri bu ziyaret sayesinde kendilerine miras bırakılan birçok eseri yakından görme fırsatı bulduklarını özellikle Osmanlı Devletinin ihtişamını ve gücünü daha iyi anladıklarını İslam Bilim - Teknoloji Tarihi Müzesinde ise Tıp alanında ecdadımızın dönemine göre ne kadar ileri düzeyde gelişmiş olduklarını 15. yüzyılda yapılan bazı çalışma örneklerinin hala günümüzde izlerini görebildiklerini Osmanlı Devleti’nin özellikle o dönemki medeniyetlerden ilim , bilim ,tıp ve fen alanında ne kadar ileri olduklarını daha iyi anladıklarını bununda aslında kendi sorumluluklarının ne kadar fazla olduklarını daha iyi idrak etmelerini sağladığını yapılan geziden dolayı çok mutlu olduklarını belirttiler.

23 Haz 2019 - 13:19 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.