BU REZALETE ‘DUR’ DEYİN!

Sapanca sahil yolu güzergâhında deniz bisikletleri ile elektrikli gezi tekneleri için mantar gibi türeyen ahşap iskeleler ve bunlar ait yapılar gölün siluetini bozuyor. Vatandaşlar, Sapanca Belediyesi ve Sakarya Valiliği’ni göreve davet etti.

BU KİRLİLİĞE MÜSAADE ETMEYİN

Yazın binlerce yerli ve yabancı turistin akın ettiği, kışın ise yerli turistlerin tercih ettiği Sapanca Gölü sahil yolundaki görsel kirlilik yetkililerin ilgisini bekliyor. Son aylarda Sapanca’da sahil yolu güzergahına deniz bisikletleri ile elektrikli gezi tekneleri için kurulan ahşap iskele ve onlara ait yapılar gölün siluetini bozuyor. Her gün güzlerce yerli ve yabancı turistin gelip gezdiği sahil şeridinin yapılan bu iskele ve binalarla kapatılması halkında tepkisine neden oluyor.

SAPANCA BELEDİYESİ VE VALİLİK

Konunun bir an önce ele alınmasını isteyen Sapanca gönüllüleri, Sapanca Belediyesi ve Kaymakamlığı’nın müdahale etmediği bu görsel kirliliğe, Sakarya Valiliği’nin el atması gerektiğine vurgu yaptılar. Sapanca’nın muhteşem görüntüsünü böylesi yapıların ve kurulu ahşap iskelelerin gölgelediğine vurgu yapan vatandaşlar, Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen’in ve Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir’in konuya gereken hassasiyeti göstermesini beklediklerini ifade ettiler.

24 Haz 2019 - 06:27 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.