ONARIM ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

SAÜEAH ve Yenikent Devlet Hastanesi’nde ameliyathane ve yoğun bakım üniteleri başta olmak üzere birçok alanda bakım ve onarım çalışmaları yapıldı.

Saim İŞÇİ
Saim İŞÇİ Tüm Haberleri

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SAÜEAH) ile Yenikent Devlet Hastanesi’nde bakım ve onarım çalışmaları yapıldı. SAÜEAH’da ameliyathane ve yoğun bakımlarda yer alan 2 bin 500m2 PVC zemin yenilenirken, hastanenin üçüncü katında yer alan yoğun bakım ünitelerinin zeminleri de antibakteriyel ve antistatik yapıldı. Tüm ameliyathane ve yoğun bakım üniteleri kademeli olarak boyandı. Bakım onarım çalışmaları kapsamında yoğun bakım alanlarında bulunan dolaplar, antibakteriyel malzemeden yapılan dolaplarla yenilendi. Hasta yatakları arasında bulunan paneller de değiştirilirken, hepafilitre ve havalandırma temizlikleri gerçekleştirildi.

İHTİYAÇLAR GİDERİLDİ

Yenikent Devlet Hastanesi’nde yapılan bakım ve onarım çalışmaları kapsamında ise hastanede zaman içerisinde yıpranan, bozulma ve aşınmalar sebebiyle ortaya çıkan ihtiyaçlar giderildi. Hastanenin yataklı servislerinde PVC kaplı yer döşemeleri yenilenirken, sedye koruma bantları ve hasta oda girişlerindeki asma tavan ve aydınlatma lambaları değiştirildi. Ameliyathane biriminin antibakteriyel PVC yer döşemeleri ve klima sistemleri değiştirilirken, yoğun bakım birimlerinin yer döşemeleri de antibakteriyel PVC ile kaplandı.

Yapılan çalışmaları değerlendiren İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, hastane yöneticileri tarafından belirlenen ihtiyaçlar doğrultusunda, Sağlık Bakanlığının onayı ile birçok yenileme ve onarım çalışmasının da tamamlandığı dile getirdi. Saim İŞÇİ

26 Haz 2019 - 16:13 - Sağlık

Mahreç  Saim İşçi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.