‘YARALARIMIZI SARACAĞIZ’

Kocaali ve çevresinde yaşanan sel felaketinin ardından bölgede yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Acar, “Belediye, Sakarya Büyükşehir, SASKİ, AFAD ve Karasu Belediyesi iş birliği ile sahada yoğun bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor, İnşall

Belediye Başkanı Ahmet Acar; Kocaali ve çevresinde yaşanan sel felaketinin ardından bölgede yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. İnceleme çalışmalarına Başkan Acar’ın yanı sıra AK Parti Sakarya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, AK Parti Sakarya Milletvekili, Çiğdem Erdoğan Atabek, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever ve AK Parti ilçe Başkanı Ersan Demir katıldı.

ŞİDDETLİ YAĞMUR

Melen havzasında yer alan, Düzce'nin Cumayeri ilçesine komşu olan bölgelerinde, Perşembe akşamı saat 20.00'den itibaren sağanak nedeniyle sıkıntı yaşamaya başladıklarını söyleyen Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar” Şiddetli yağmurun başlaması ile birlikte, Fenişleri ekiplerimiz İlçe Merkezinde Yağmur Suyu giderlerini hemen kontrol ettiler. Bizde iş makinalarımızla birlikte kırsal mahallerimizde çalışmaya başladık. Bu çalışmalarımız sabahın erken saatlerine kadar devam etti.

MAHALLERİMİZ DE CİDDİ HASARLARIMIZ VAR

İlçenin neredeyse tamamında uzun süredir görülmeyen yağışın gerçekleştiğini anlatan Acar, Melen Çayı'nın taşması sonucu düşük kottaki yerlerde su baskınlarının yaşandığını belirten.

Acar, "Bezirgân, Kozluk, Melen, Caferiye, Mahallerimizde “Büyük Melen” nehrinin taşması ile tarım arazilerinde, tavuk çiftliklerinde, ulaşım arterlerinde çok ciddi hasarlar oluştu. Sadece tavuk çiftliklerinde 300 bin kanatlı hayvan, 40 büyük baş hayvan telef oldu. Selden dolayı; Bezirgân Mahallerimizi, Uğurlu Mahallemize (Akçakoca ) bağlayan, Uğurlu Mahallesini, Aydoğan (Kocaali) Mahallemizi bağlayan köprüler yerle bir olduğunu kaydetti.

YOLLAR KULLANILAMAZ HALE GELDİ

Şerbet Pınar, Kestanepınar, Açmabaşı, Yalpankaya, Yanıksayfant, Görele, Süngüt, Akpınar (Maden Deresi) mahallerimizde afetin boyutları çok daha korkutucu olduğunu ifade eden Başkan Acar “ Bu mahallerimizin hemen-hemen hepsinde fındık arazileri büyük hasar aldı.

Yanıksayfant ve Yalpankaya mahallerimizi bir birine bağlayan ulaşım arteri heyelan nedeni ile kullanılamaz hale geldi. Diğer mahallerimizin birçoğunda heyelandan kaynaklanan nedenlerden dolayı yollar kapalı kaldı. Hendek-Kocaali bağlantı yolu (Çam dağı) istikametinden oluşan heyelandan dolayı üç-dört saat ulaşım açılamadı. Maden Deresi bölgesinde bulunan tesisler kullanılamaz hale gelip, Karasu ve Kocaali ‘yi bir birine bağlayan köprü selin şiddetine dayanamayarak yıkıldı. Sakarya Büyükşehir, SASKİ, AFAD ve Karasu Belediyesi iş birliği ile sahada yoğun bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor, İnşallah Çalışmalarımızı daha da hızlandırarak, yaralarımızı saracağız” şeklinde konuştu. Saim İŞÇİ

ALLAH TEKRARINI YAŞATMASIN

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, “Şehrimizin kuzeyinde yaşanan olayın boyutları sular çekildikçe daha net ortaya çıkıyor. Allah tekrarını yaşatmasın. Öncelikle bölge halkımıza geçmiş olsun. Her zaman olduğu gibi yanlarında olmaya devam edeceğiz. Selden zarar gören alt yapı, üst yapı ve vatandaşlarımızın zararları karşılanacak. Bölgede en kısa sürede afetin izlerinin silinmesi için sürecin takipçisiyiz. Belediye başkanlarımız, il ve ilçe başkanlarımız burada bizler ise Ankara’da süreci takip ederek yaraları en kısa zamanda saracağız” dedi. Milletvekilleri Recep Uncuoğlu ve Çiğdem Erdoğan Atabek de, çalışmalar hakkında Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar'dan bilgi aldı.

21 Tem 2019 - 13:54 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.