AŞURE YENİDEN DOĞUŞUN SİMGESİDİR

Halit Evin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen aşure programına katılan Başkan Ekrem Yüce, “Yeniden doğuşun simgesi olan aşure programında değerli öğrencilerimizle bir arada olmaktan büyük memnuniyet duydum. Mevlam nice aşurelerde birlikte olmayı

Alkan KUYAŞ
Alkan KUYAŞ Tüm Haberleri

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Erenler’de bulunan Halit Evin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen aşure programına katıldı. Programda Başkan Ekrem Yüce’nin yanı sıra Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, İş Adamı Halit Evin, öğretmen ve öğrenciler yer aldı.

AŞURENİN SİMGELERİ

Başkan Ekrem Yüce, “Bizim inanç dünyamızın en önemli günlerinden biri olan Muharrem ayı münasebetiyle düzenlenen aşure günü programında bir aradayız. Aşurenin birkaç simgesi bulunmaktadır. Birincisi yeniden doğuşun simgesi; biliyorsunuz tufandan sonra bütün çevredeki besinlerin toplanmasıyla yapılan bir yiyecek. İkincisi Muharrem ayında Allah Resulünün damadı Seyfullah’ın oğlu Hz. Hüseyin’in şehadeti var. Bizler için şehadetli olan bir ay ve bir yandan yeniden doğuş olan bir aydır” dedi. Alkan KUYAŞ

18 Eyl 2019 - 15:42 - Eğitim

Mahreç  Alkan Kuyaş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.