GAZİLER ARASINDA AYRIM YAPILIYOR

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Sakarya Şubesi Başkanı Erol Demir, gaziler arasında ayrım yapıldığın belirterek, Türk tarihinde şehitlik ve gaziliğin şerefli bir yeri vardır. Savaşa giderken bize de hiç kimse senin sosyal güvencen vardı, senin yoktu d

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Sakarya Şubesi nasıl kuruldu? Kuruluş hikayesi nedir?

Sakarya Muharip Gaziler Derneği 19 Eylül 1984 yılında Sakarya’ da kuruldu. Genel merkezimiz Ankara’dadır. Bu tarihte kurulmasının sebebi de biliyorsunuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ e de 19 Eylül 1921 yılında Mustafa Kemal Atatürk’e “gazi” unvanı verildiği üzere 19 Eylül 1984 de Gaziler Günü ilan edildiği için kuruluşumuz gerçekleşti.

KÜLTÜREL GEZİLER

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Sakarya Şubesi olarak bu zamana kadar yaptığınız ve gelecekte de yapmayı planladığınız aktiviteler nelerdir?

Bizim Sakarya şubesi olarak üyelerimize moral vermek için çeşitli illere götürdük ve götürmekteyiz. Bu geziler Kültürel gezi altında, 2 ay önce bir Çanakkale gezisi gerçekleştirdik. Gaziler haftası nedeniyle de yine gazi ve ailelerini 21 Eylül 2019 tarihinde bir bursa gezisi düzenlemekteyiz. Belirli sene ve tarihlerde 20 Temmuz, 15 Kasımda ise gazilerimizi elimizden geldiğince Kıbrıs’a götürerek şehitlerimizi savaştığımız yerlerde ziyaret edip onları da anıyoruz. Gazilerimizi böyle ziyaretlere götürüp kültürel gezi de düzenlemekteyiz. Ayrıca hasta olan gazilerimizin evlerine gidip ziyaretler düzenleyip gerekli imkanlar sunuyoruz. Biliyorsunuz ki bizim cenazelerimiz oluyor, elimizden geldikçe resmi törenlere gaziler olarak katılıyoruz.

AYRIM YAPILIYOR

Gazilerimizin yaşadığı sorunlar nelerdir?

Gazilerimize bir saygı yok elimizden geldikçe okullarda şehitlik nedir gazilik nedir bunlar hakkında çeşitli röportaj vermekteyiz. Hükümetimiz ile bazı sorunlarımız var gazilerimiz arasında ayırım yapılmakta. 15 Temmuz gazisi, mavi gazi ve muharip gaziler arasında ayrım yapılmakta. Sosyal güvencesi olan ile sosyal güvencesi olmayan arasında bir ayrım yaptı devletimiz. Sosyal güvencesi olan şu kadar olmayana ise şu kadar miktar diyerek, iş konusunda bizim muharip gazilerimize iş hakkı verilmedi. Toplu konuttan yine gazilerimiz faydalanamıyor.Savaşa giderken bize de hiç kimse senin sosyal güvencen vardı senin yoktu diye bir şey sormadılar, gerçi biz bunlar için değil vatanımız devletimiz için katıldık savaşa. Fakat bu ayrımların olmamasını diliyoruz,

SADECE BİR GÜNDE HATIRLANMAK İSTEMİYORUZ

Bürokratlarımız derneğimizi gelip ziyaret etmediler. Ben bunu Gaziler Gününde vali beye de sunacağım. Biz yalnız gaziler gününde hatırlanmak istemiyoruz diğer günlerde de hatırlanmak istiyoruz. Geçerken bir nasılsınız gazim demeleri bizim için yeterli. Millet vekillerimiz İYİ Parti’nin dışında kimse gelip uğramadı. Büyük Şehir Belediye başkanımızdan aylardır randevu alamadık.

19 Eyl 2019 - 06:49 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.