20 KIZ ÇOCUĞA EĞİTİM VERİLECEK

Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şube Başkanı Tevhide Yağan yeni sezonda daha farklı çalışmalar yapacaklarını ifade ederek, “Bu sezon 20 kız çocuğumuza eğitim bursu vereceğiz” dedi.

ÇALIŞTAY

Türk Kadınlar Birliği (TKB) Sakarya Şube Başkanı Tevhide Yağan, 2019-2020 sezonunda yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yağan, “Bu yıl güzel projelere imza atacağız. İlk çalışmamız doğaya dönüş ekolojik tarım eğitim programı olacaktır. Burada bay bayan herkes yerli tohum üretimi eğitimi alacaktır. Bunun dışında Halk Eğitim Müdürlüğü ve TKB işbirliğiyle insanlığı için çok önemli olan hijyen konusunda eğitim vereceğiz. Geçen yıl işaret dili kursu vermiştik bu yıl ise beden dili ve tiyatro kursu açacağız. Tabiî ki farklı Eğitim Kursları da açmayı planlıyoruz. Biz istiyoruz ki insanlardan talepler gelsin. En 15 kursiyer olmalıdır. Bunun yanı sıra SATSO ile birlikte bir günlük çalıştay yapmayı düşünüyoruz.

KURSLAR

Bu ayın 28’inde yine Sakarya Barosu ile birlikte TKB Genel başkanımızın katılımıyla bir çalıştayımız olacaktır. Ayrıca her yıl olduğu gibi bu yılda da 20 kız çocuğumuza eğitim bursu vermeyi de planlıyoruz. Bu yıl açacağımız kurslar sadece bayanlara yönelik değil, erkekler de katılabilecek” dedi.TKB üyesi Serpil Uygun ise doğaya dönüş ekolojik tarım eğitim programı hakkında bilgiler verdi. Uygun,” Tarım İl müdürlüğü ve Halk Eğitim desteğiyle tarım eğitimi vereceğiz. Eğer devlet tarafından bir arazi verildiği taktirde doğaya dönüş ekolojik tarım eğitim programın startını vereceğiz. Bu uygulama da yerli tohum ve doğal gübre kullanacağız. Daha sonra hasadı toplayıp ürünlerin satışa sunmayı hedefliyoruz. “ diye konuştu. Saim İŞÇİ

18 Eyl 2019 - 16:02 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.