AKYAZI’DA ORTALIK TOZ-DUMAN

Karayollarına ait alandan izinsiz malzeme alınmasına ilişkin karayolları tarafından açılan ve 700 bin TL’lik kesilen cezanın eski başkan Hasan Akcan’ın ödemesi istenmişti. Akcan, Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan’ı sert bir dille eleştirdi.

MALZEME ALIMI

Akyazı’da mevcut başkan Bilal Soykan ile bir önceki belediye başkanı Hasan Akcan arasındaki gerilim tavan yaptı. Akcan’dan önce belediye başkanlığı görevinde bulunan Yaşar Yazıcı da sosyal medyadan yaptığı paylaşımla Akcan’ı eleştirdi. Akyazı’da gerilim son meclis toplantısında başladı. Belediye meclisinde karayollarına ait izinsiz malzeme alımı nedeniyle açılan davanın belediyenin aleyhine sonuçlanması ve belediyenin 700 bin lira ödemeye mahkum edilmesine ilişkin “Bu cezayı kim ödeyecek” şeklindeki soruya Belediye Başkanı Bilal Soykan’ın “İzinsiz malzeme alımı nedeniyle 700 bin lira ödemeye mahkum edilen Belediyemizin ödemesi gereken bahse konu olan bu ceza zamanın Belediye Başkanı ile görevde olan iki Fen İşleri Müdür Vekilinden tahsil edilip ödenmesi cihetine gidilecektir” şeklindeki cevabının ardından bir müddet suskun kalan bir önceki Belediye Başkanı Hasan Akcan, önceki gün sosyal medya hesabından yaptığı zehir zemberek bir açıklamayla hem sessizliğini bozdu hem de ortalığın toz duman olmasına neden oldu.

ÇOCUK İŞİ DEĞİL

Akcan sosyal medya hesabından “Belediye Başkanlığı çoluk çocuk işi değildir. Adamlık ister adamlık” başlığıyla yaptığı açıklama Akyazı’da tamamen gündemi değiştirdi. Akcan açıklamasında Bilal Soykan ve ekibini geçmiş dönemle ilgili karalama ve iftira üzerinden algı yaratmak suretiyle kendi beceriksizliklerini, hatalarını ve imar oyunlarını gizlemek için bu yola başvurmakla suçladı. İşte Hasan Akcan’ın sosyal medya hebasından yaptığı o açıklama: Dokurcunda Karayolları Genel Müdürlüğüne ait taşocağından 2006 yılından bu yana malzeme alınmaktadır. Zamanın Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, Kuzuluk Belediye Başkanı Bilal Soykan, Dokurcun Belediyesi buradan malzeme aldı. (Bu belediyeler 2006 yılından beri 8 yıl müddetle malzeme aldılar. Benim zamanımda da sadece bir yıl malzeme alımı yapıldı) Belediyenin malzeme aldığına dair Karayollarına şikayet Yaşar Yazıcı’nın başkanlığının sona ermesine bir ay kala işe aldığı sözleşmeli Memur Yasemin Uzman Baran tarafından yapıldı.

ALLAH’TAN KORKUN

Ben belediyemizin bahse konu olan yerden malzeme aldığını o zaman öğrendim. Bunun üzerine ilgili başkan yardımcısı Ünal Gündüz, Fen İşleri Müdürü Kerem Curoğlu ve şikayeti yapan Maden Mühendisi Yasemin Uzman Baran’ı topladım. Şifahen ifadelerini aldıktan sonra hepsinden görev ve yetkilerini aldım. Yasemin Uzman Baran’ın da sözleşmesini yılsonunda feshettim. Şimdi zimmet çıkacaksa yüzde 1’i bana, yüzde 99’u Yaşar Yazıcı, Bilal Soykan ve diğerlerine ait. Hasan Akcan açıklamasında birlikte çalıştığı Başkan yardımcıları, Meclis üyeleri ile bir Müdüre de göndermede bulundu. İşte Akcan’ın o sözleri: Eski dönemden orada 13 meclis üyesi, üç başkan yardımcısı ve bir Müdür var. Niye konuşmuyorsunuz. Kimden ya da neden korkuyorsunuz. Makamınız mı gider? Allahtan korkun. O’nun makamını kaybetmekten korkun.

KARALAMA NİYETİ

Akcan sosyal medya hesabından paylaştığı açıklamanın son bölümünde de şu görüşlerde yer verdi: 2016 yılında bizde teftiş olduk. O zamanki müfettiş Yaşar Yazıcı’ya direkt 505 bin lira zimmet çıkardı. Hiç kimse duydu mu? Mecliste konuşuldu mu ya da basında böyle bir haber yapıldı mı? Belediye Başkanlığı çoluk çocuk işi değil. Adamlık ister adamlık. Böyle şeyleri yazmak istemiyorum. Ancak zorunda kalıyorum. Bunlara kimse kes demiyor. Ne İlçe Başkanı, ne İl Başkanı ne de Milletvekilleri. Bunlar da Has an Akcan’ı yalnız zannediyorlar herhalde. Ama Ha san Akcan’ın da bir sahibi var. Böyle olaylar meclis gündemine gelmez. Ancak niyet karalamak olursa, böyle saptırılarak haber yaptırılır. İşi ehline teslim etmezsen kendini rezil edersin.

YAZICI’DAN SUÇLAMALARA CEVAP

Akcan tarafından yapılan sert açıklamaya ve zimmet suçlamasına, Akcan’dan önce görev yapan eski belediye başkanı Yaşar Yazıcı cevap verdi.Sosyal medya üzerinden açıklamada bulunan Yazıcı, “Hz. Mevlana’nın “her lafa verilecek bir cevabım vardır. Lakin bir lafa bakarım birde söyleyene adam mı diye. Hiç kimse basiretsizliğini, beceriksizliğini ve kalitesizliğini başkasının üzerine yıkmaya çalışmasın. Altında kalır ve ezilmesi ağır olur. Aslında yüzyıllar öncesinden Hz. Mevlana şöyle cevap vermiş suskunluğum asaletimdendir. Her lafa verilecek bir cevabım var. Lakin bir lafa bakarım laf mı diye birde söyleyene bakarım adam mı diye!

NE OLMUŞTU?

Akyazı Belediyesi Fen İşleri ekipleri Akyazı’nın Dokurcun Güvençler mevkiinde bulunan ve Karayollarına ait alandan kamyonla taş ve dolgu malzemesi aldığı fotoğraflanarak 2017 yılının Ağustos ayında işlem başlatılmış ve Karayolları tarafından izinsiz malzeme alımı yapıldığı için Akyazı Belediyesine 700 bin lira ceza kesilmişti. Bu olay yargıya taşınmış v e mahkeme tarafından da Karayolları tarafından kesilen cezanın yerinde olduğuna karar verilmişti. Ancak Akyazı Belediyesi bu cezayı ödememişti.

08 Eki 2019 - 16:45 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.