DERGİLERİ TANIYIN

Sakarya Üniversitesi Alegori ve Şiir Topluluğu tarafından “Dergâh Dergisi” adlı söyleşi düzenlendi.

Alkan KUYAŞ
Alkan KUYAŞ Tüm Haberleri

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde yapılan söyleşiye yazar Dergâh Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ali Ayçil konuşmacı olarak katıldı. Söyleşiye Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Daşcıoğlu ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.Dekan Prof. Dr. Daşçıoğlu, konuşmasında dergileri daha yakından tanımak ve takip etmek gerektiğini belirterek, Dergâh Dergisinin de topluma zemin oluşturduğunu söyledi. Cemal Süreyya’nın “Dergiler edebiyatın damarlarıdır, orada canlılık vardır” sözünü alıntılayan Daşçıoğlu, Dergâh Dergisinin geçmişteki ve günümüzdeki yazarlarını ve editörlerini anlattı.

KİTAP ÖNERİLERİ

Ali Ayçil de öğrencilere okumaları gereken kitap önerileri vererek konuşmasına başladı. Ayçil, “Dergâh Dergisi yazma enerjisini ortaya çıkartacak bir yere dönüşmüştür. Dergâh Dergisinin açıklanamaz bir gücü vardır. Bu güç nasıl ortaya çıkar? Dergâh, edebi bilinci yüksek olan yayın bilinci tarafından çıkarılmıştır. Edebiyatı edebiyat olarak sunan bir dergidir” diye konuştu.Dergâh Dergisinin edebiyatta bir ağırlığının bulunduğunu söyleyen Ayçil, söyleşinin devamında öğrencilerin sorularını yanıtladı. Alkan KUYAŞ

11 Eki 2019 - 17:48 - Eğitim

Mahreç  Alkan Kuyaş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.