‘ÇEKİRDEKTEN MUCİT’ PROJESİ EĞİTİMLERİ BAŞLADI

Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Markatek Patent Şirketi arasında imzalanan protokol çerçevesinde gerçekleştirilecek “Çekirdekten Mucit” projesinin ilk eğitimleri başladı.

Sefa OKUMUŞ
Sefa OKUMUŞ Tüm Haberleri

Projeyle ilimiz genelinde öğretmen ve öğrencilerin buluş, tasarım ve marka olabilecek fikirlerinin açığa çıkarılması, mevcutların sayısının artırılması ve ülkesel fayda sağlayacak farkındalık çalışmalarının yapılması amaçlanıyor.İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, 2023 Eğitim Vizyonu hedefleri arasında da yer alan eğitimde akademik çalışmaların yanı sıra ülkemize önemli katkılar sağlayacak buluş ve tasarımların ortaya çıkarılmasına büyük önem verdiklerini belirtti.

TASARIM YILI

Hükümetin On Birinci Kalkınma Planında (2019-2023) “Nitelikli İnsan, Güçlü Toplum” hedefleri altında ‘Öğrencilerin buluş, patent ve faydalı model başvurusu yapmaları teşvik edilecektir.’ hedefleri yer almaktadır. Ayrıca MEB’in 2023 Eğitim Vizyonu Belgesi'nde de mesleki ve teknik eğitimde eğitim-istihdam-üretim ilişkisinin güçlendirilmesi hedefleri bulunmaktadır. Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü de 2019-2020 eğitim- öğretim yılının temasını patent, faydalı model ve tasarım yılı olarak belirlemiş olup Türk Patent ve Marka Kurumu ile protokol imzalanmıştır.

İLK EĞİTİM

Tüm bu hedefler kapsamında çalışmalarına hız veren Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü geçtiğimiz ay Markatek’le imzalanan protokol çerçevesinde ilk eğitim, Markatek Patent Genel Müdürü Baki Demir tarafından mesleki ve teknik anadolu lisesi müdürlerine verildi.İl Millî Eğitim Şube Müdürleri Mehmet Salih Güvendi ve Osman Cansız’ın da eşlik ettiği eğitimde ülkemize değer sağlayacak buluş, tasarım, marka potansiyelinin geliştirilmesi, patent verilerinden daha etkin şekilde faydalanılması için okullarımızda öğretmen ve öğrencilerin Türkiye’nin fikrî mülkiyet sermayesine katkıda bulunmaları konusunda çalışmaların yapılması istendi. Sefa OKUMUŞ

11 Eki 2019 - 17:59 - Güncel

Mahreç  Sefa Okumuş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.