TABAKHANE ERENLERİN GÖZBEBEĞİ

Yazı İşleri Müdürümüz Saim İşçi, Erenler Tabakhane Mahalle Muhtarı Erol Şahin’e mahallenin sorunlarını sordu. Muhtar Şahin, “Mahallemiz Erenlerin gözbebeğidir.” dedi.

Kendisini kısaca tanıtan Erenler Tabakhane Mahalle Muhtarı Erol Şahin , “1963 doğumluyum. 3 çocuk babasıyım ayrıca bir tane de torunum var. 5 dönemdir muhtarlık yapmaktayım. 1964 yılında kurulan bu mahallemizde ilk muhtarlığını babam Hüseyin Hüsnü Şahin yaptı. Kendisi aynı zamanda mahallede sıhhiye idi. Onun için halk çok memnundu. 1999 yılında seçime 4 gün kala vefat etti. Vefatın ardından azaların yoğun işlerinden dolayı ben devralarak seçime girdim ve kazandım. Ve 5 dönemdir mahallemizde muhtarlık olarak görevimi sürdürüyorum” dedi.

KÜÇÜK SORUNLAR VAR

Mahallenin temel sorunlarından da bahseden Muhtar Şahin, “Mahallemiz oldukça eskiye dayanıyor. Burası daha önce deri tabaklanan bir yer olduğunu için mahallenin ismi oradan gelmektedir. Biz daha önce isim değişikliği için yetki mercilere müracaatımızı yapmıştık. Fakat mahalle sakinlerimizin bir kısmı olumlu bir kısmı olumsuz cevap verince belediye isim değişikliği müracaatımızı kabul etmedi. Ve eski isimle şuan devam ediyor. Mahallemiz 6 bin 200 nüfusuna sahip olup, 4 bin 200’de seçmenimiz var. 45 sokak ile 6 caddemiz mevcut. Mahallemizde çok büyük bir sorunumuz yok. Her mahallede olduğu gibi altyapı ve üstyapı gibi çözülebilecek küçük sorunlar var ama bunlarda belediye ile işbirliği içerisinde hallediyoruz.

PARKLAR YETERLİ

Mahallem için çok büyük bir projem yok. Çünkü bizim en büyük idealimiz mahallemize bir okul kazandırmaktı. O da hayata geçirildi. Hem ilk okul hem de orta okulumuz. Bu okul sorunu Hacıoğlu ve Tabakhane Mahallesi idi. Şimdi ise bunlar tamamlandı. Yeni bir şey kazandırmaya kalksak boş bir yerimiz yok. Çocuk parklarımız şuan iki tane var. Geniş alanda ve herkesin görebileceği alandalar. Mahallemiz için yeterli. Sokak aralarında çocuk parkları kurulsaydı insanlar doğal olarak sahip çıkamıyor. Bu sefer madde bağımlıklıların mekanı oluyor. Bu da mahalle için hoş olmuyor” dedi.

İKİLİ İLİŞKİLER İYİ

İkili ilişkiler bizim için çok önemli. Bizler muhtarlar olarak devletin istediklerine son derece duyarlı davranıp halletmeye çalışıyoruz. Hiç kimseyle problemimiz yok. Biz işimizi yapıyoruz. Halkta bize teveccühünü gösteriyor zaten. Onun için biz direk belediye başkanı arayıpta “Bizim bir İşimiz var” demedik. Eski belediye başkanımızı Cavit Öztürk’ü 10 defa y aramışımdır. Yada aramamışımdır. Neden, ikili ilişkilerimizi iyi olduğu için daire müdürlerinle telefonlaşıp hallediyoruz. Onlarda bakıp gereğini yapıyorlar. Benim mahallem herkesin göz önünde. Yunus Emre Parkımız akşamları dolup taşıyor. Burası Erenlerin gözbebeğidir. Önümüzde bir 5 yıl süremiz var. Eğer eksiklerimiz tamamlanırsa mahallemiz güzel olacak.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Bundan sonra yapılacak olan iş, dar olan bazı sokaklarımız var. Onlarında kentsel dönüşüme girmesini istiyoruz. Zaten Belediye’nin gündeminde var. Ama ne zaman olacağı belli değil. Kentsel dönüşüm projesini Küpçüler Mahallesi civarında yapmaya kalkıştılar ama başarılı olamadılar. Yaklaşık 5 sene oldu orada bir tane ev yıkılmadı. Yeni binalar yapıldı. Burada Kentsel Dönüşüm manası kalmadı ki. Yani Erenler’ de tam olarak bir kentsel dönüşüm göremedik. Onun için mahallemizde kentsel dönüşüm ne zaman olacağını kestiremiyoruz. Eğer kentsel dönüşüm olursa mahallemiz güzel olacağına inanıyorum” dedi.

14 Eki 2019 - 11:41 -


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.