KIRKPINAR KARIŞTI

Sapanca ilçesinde, teleferik kurulmasına karşı çıkıp, çadır kurarak eylem yapan grup ile polis arasında kısa süreli arbede yaşandı. 1’i polis, 4 kişi arbede sırasında baygınlık geçirirken, eylemciler ikna edilerek çadır kaldırıldı.

ÇOK SAYIDA POLİS

Teleferik, Mesire Alanı ve Otopark Projesi’ kapsamında çalışmaların başlayacağı Sapanca’nın Kırkpınar Mahallesi Hasanpaşa mevkiinde ortalık karıştı. Uzun süredir bölgede nöbet tutan vatandaşlara dün polis müdahale etti. Sapanca Belediyesi, Salı gününe kadar vatandaşlara alanı boşaltmaları için süre vermişti. Sapanca Belediyesi’nin girişimiyle bölgeye gelen emniyet güçleri vatandaşlara müdahale etti. Alanda çalışmaların başlayacağını duyan bölge halkı, eylem yapmaya devam ederken, yüklenici firma ve bölge halkının karşı karşıya gelmemesi için bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

ARBEDE ÇIKTI

Öte yandan iş makinelerinin ve firma yetkililerin alana girmesini engellemek isteyen vatandaşlar bölgenin etrafına araçlarını park etti.Vatandaşlar tarafından park içine kurulan çadırlar polis denetiminde Sapanca Belediyesi işçileri tarafından kaldırılırken vatandaşlar ile polis arasında çıkan arbedede vatandaşlara müdahale etmek isteyen bir polis baygınlık geçirdi. Şirket yetkililerinin olay yerine gelmesi ile tırmanan gerilimde vatandaşların kendilerine silah çekildiğine yönelik iddiaları sonucunda çıkan kavga sonucunda şirket yetkilileri olay yerinden ayrılmak zorunda kaldı.

BÖLGE BOŞALTILDI

Çıkan arbedede yaralanan vatandaşlar için bölgeye çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Bölgede bulunan yaklaşık 100 kişilik grup, Çevik Kuvvet’tin yanı sıra TEM, Asayiş ve çok sayıda şubeden polis ile boşaltılmak istendi. Bu sırada vatandaşlarla Sapanca Belediyesi Zabıta ekipleri ve polis arasında gerginlik yaşandı. Öte yandan yüklenici firma yetkilileri bölge sakinleri arasında da büyük gerginlik yaşandı. Kırkpınar Çevre ve Doğa Sporları Kulübü Derneği Başkanı Hüsamettin Koçlu, firma yetkililerinin taşkınlık çıkardığını dile getirdi. Vatandaşlarla firma yetkilileri ve polis arasından yaşanan gerginliğin ardından bölge polis ekiplerinin müdahalesiyle boşaltıldı. Mahalle sakinleri aylardır devam ettirdikleri eylemi sonlandırmamakta kararlı.

1-2 Olay sırasında 1’i polis 3 kişi baygınlık geçirdi.

SİLAHLI TEHDİT İDDİASI!

Kırkpınar Çevre ve Doğa Sporları Kulübü Derneği Başkanı Hüsamettin Koçlu, bölgede çıkan arbede nedeniyle iki kişi için suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Kırkpınar’da meydana gelen olayda firma yetkilileri oldukları iddia edilen bazı şahıslarla vatandaşlar arasında da gerginlik yaşanmıştı. Kırkpınar Çevre ve Doğa Sporları Kulübü Derneği Başkanı Hüsamettin Koçlu, “Bunlar silahlı adamlardı. Şirket yetkilisi buraya gelerek bize silah gösterdi. Bana ve eşime silah çekti. İki kişiyi polis aldı. Diğer iki kişi arabayla kaçarken bazı insanların canını tehlikeye attı. Hatta eşimin ayağı ezildi. Biz karakolda iki kişi için suç duyurusunda bulunup şikayetçi olduk” dedi.

MUHALEFETTEN DESTEK

Kırkpınar’da gerilimin artmasının ardından CHP İl Başkanı Erdoğan Isır ve İyi Parti İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan da bölgeye giderek vatandaşlara destek verdi.CHP İl Başkanı Erdoğan Isır yaptığı açıklamada Sapanca halkının teleferiğe karşı olmadığını ancak başka bir bölgeye yapılmasını istediğini belirterek, “Belediye başkanı vatandaşından, yurttaşından korkmamalı. Buraya gelip buradaki insanlarla konuşmalı ve çözüm yolları aranmalı” dedi.

‘BİZİ POLİSLE KARŞI KARŞIYA GETİRDİLER’

mahalle sakinlerinden Hilal Turan istenmeyen olayların yaşandığını belirterek, “Belediye gerekli izinleri verdiğini belirtiyor.Polisimizle bizi karşı karşıya getirdiler. Polisle hiç olmayacak, çok çirkin şekilde karşı karşıya geldik.Burası küçük bir yer herkes birbirini tanıyor.Arbede çıkartacak insanlar değil.Başkanımızdan sadece bizi gelip dinlemesini ve ortak bir çözüm yolu bulmayı istedik ama demek ki konuşularak anlaşılamıyormuş.Ama şunu herkes bilsin ki biz hukuk yoluyla da manevi yolla da hakkımızı arayacağız ve bu yoldan şaşmayacağız.Burası hibe edildiyse, yeşilliğimizi de koruyacağız.Burası bir taşkın dağ çok sayıda sel felaketi ve su taşkını olan bir yer. Belediyemizin daha uygun bir yer bulup ne teleferikçiyi ne de biz halkı mağdur etmemesini istiyoruz” dedi. Anıl ÜSTÜN

15 Eki 2019 - 12:31 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.