DENETİMLER ARTIRILSIN

Tarım ve Orman İşleri Bakanlığı’nın geçtiğimiz günlerde bazı kasapların ürünleri içerisinde at,eşek ve tek tırnaklı hayvan eti gibi çeşitli maddeler kullandığını açıklaması üzerine vatandaşlar,alışveriş yaparken artık daha dikkatli davranıyor.

Stajyer muhabirlerimiz Anıl Üstün ve Çağla Özpehlivan sokağın nabzını tutmaya devam etiyor. vatandaşlara, “Et, kıyma gibi türleri marketlerden mi yoksa kasaplardan mı tercih ediyorsunuz? Aldığınız ürünün son kullanım tarihine bakıyor musunuz ? Sakarya’daki tağşiş ve taklit yapan firmalar hakkında ne düşünüyorsunuz ” diye sordu. Vatandaşlar et alırken genellikle kasapları tercih ettiklerini, kıymayı görerek almanın daha sağlıklı olduğunu söyledi.

Vatandaşlar,denetimlerin daha sık ve cezaların daha caydırıcı olmasını da istediler.

AĞIR YAPTIRIMLAR UYGULANMALI

Yunus Önder:Firmaların yaptığı çok yanlış bir şey.Buna önlem alınması için denetimlerin sıklaştırılması ve hapis cezasına varan çok ağır yaptırımların yapılması gerekiyor ki insanlar bir daha böyle bir şey yapmaya cesaret edemesin.Aldığımız ürünlerin içeriğine maalesef dikkat edemiyoruz.Çünkü içeriğinde ne yazarsa yazsın içerisinde var olup olmadığını bilemiyoruz.

İNSAN SAĞLIĞI HİÇE SAYILIYOR

İlknur Didem Başkan: Yapılan davranışı hoş karşılamıyorum. Burada insan sağlığı söz konusu ve bu firmalar bunu hiçe sayıyorlar.Özellikle marketlerden aldığımız ürünlerin içeriğine ve son kullanma tarihlerine özenle dikkat ediyorum. Yinede devletin bu gibi vatandaşın sağlığını etkileyecek durumlara çözüm bulmalı.

ŞİDDETLE KINIYORUM

Muhammet Bayezid:Ben bu riske girmemek için kendi etimi kendim kesiyor ve tüketiyorum.Bu firmaları şiddetle kınıyorum.Fabrikaları ve bu işlerin yapıldığı yerler sık sık denetlenmeli diye düşünüyorum.Yaptığım alışverişlerde aldığım ürünün son kullanma tarihine dikkat ediyorum.

CEBİNE GİREN PARAYI DÜŞÜNÜYORLAR

Vahdettin Yavan:Bu olaylar denetimlerin olmadığı ve yeterli seviyede dikkat edilmedğinden dolayı oluyor.O firma seni, beni değil, cebine giren parayı düşünüyor.Eğer insan sağlığını düşünse il olarak kendi ailesini düşünür ve bu işi yapmaz.Bunun önüne geçek için yetkili merciler işini yapacak,yan gelip yatmayacak ve denetimleri sıklaştıracak.

BİLDİĞİM YERDEN ALIŞVERİŞ YAPIYORUM

Nejdet Yangel: Ben böyle bir şeye mahal vermemek için bildiğim kasaptan ve bildiğim esnaftan alışveriş yapıyorum. Aldığım ürünün içeriği ve son kullanma tarihi benim için önemli o yüzden ona çok dikkat ediyorum. Yetkililerin bu yanlışı yapan firmaları kapatması ve ağır cezalar vermesi gerekiyor.

CEZALAR CAYDIRICI OLMALI

Abdülselam Aydın: Millet istemeden bilmeden her şeyi yiyor. Bunların bir an önce caydırıcı bir ceza verilerek önlenmesi lazım. Cezalar caydırıcı olmasa bu firmalar bu işleri yapmaya devam ederler. Kimseye güvenimiz kalmadı artık yiyeceğimiz yiyeceğin bile içeriğini defalarca kontrol ediyoruz.

ALIŞVERİŞ YAPAMIYORUZ

Adil Orhan: Ben kasaplardan ne sucuk alırım ne et alırım, bu devirde kime güveneceğimizi şaşırdık. Kendi hayvanımı kendim besliyorum ve sucuğumu etimi oradan karşılıyorum. Bu sözlerim sadece et için değil bütün gıdalar için geçerli. Artık öyle bir aşamadayız ki marketten alışveriş yapmaya korkar olduk.

DENETLENMELİ

Şeref Emanet: Artık alışveriş yapmaya çekinir olduk. Nasıl insan sağlığını böyle önemsemezler anlamıyorum. Devletin bu konuda önlem alması gerekiyor. Önlem almadığı takdirde meydanı boş zannedip üretmeye, bizim hayatımızı riske atmaya devam edecekler. Bunları yapan firmaların denetim altına alınıp acilen kapatılması gerek.

KAPATILSIN

Ahmet Erdem: Sıkı denetim olmadığı için rahatça üretebiliyorlar. Üretim üstüne bir de rahatça satabiliyorlar. Sağlığımızdan endişe eder olduk. Bu firmaların tespit edilip kapanması gerekirken hiçbir şey yapılmıyor insan sağlığı bu kadar mı önemsiz vaziyete geldi anlamıyorum. Kime güveneceğimizi şaşırdık artık.

GÜVENİMİZ KALMADI

Enver Altın: Nasıl böyle bir şey yapılır aklım almıyor. Benim her zaman alışveriş yaptığım güvendiğim bir firma var, oradan başka bir yerden ürün almazdım ama artık alışveriş yapmıyorum. Çünkü vatandaş olarak kimseye güvenimiz kalmadı. Ben artık aldığım her ürünün içeriğine ve son kullanma tarihine bakıyorum.

TEŞHİR EDİLSİN

Erol Öztürk: Ben devletin yeterli yaptırım uygulamadığını düşünüyorum. Böyle işler yapıp halkın hayatını riske atıyorlar, ve yaptıkları yanlarına kar kalıyor. Aksine bu firmalar bulunup teşhir edilmeli, ağır cezalar uygulanmalı. Sadece cezalarda yetmez kapatılıp bir daha asla bir yere şube açmamalılar.

NE YESEK ZARARLI

Uğur Ulutürk: Tabi halk bilinçsizce önüne ne koyarsan yiyor ve sorgulamıyordu. Yetkililer de denetleme gerçekleştirmediği için rahatça üretim yapıp vatandaşın sağlığıyla oynuyorlar. Kim bilir bilmeden kaç kere alıp yemişizdir. Artık hiç güvenimiz kalmadı ne yesek zararlı. İçtiğimiz suda bile zararlı madde var. Biran önce denetim yapılsın.

DOĞAL ÜRÜN KALMADI

İsmail Mert: Müdahale edemeyecek kadar çok sayıda firma bizim sağlığımızı bozacak ürünler üretiyor. Yetkililer bunun için hiçbir şey yapmıyor ki bu firmalar kaldıkları yerden üretim yapmaya devam ediyorlar. Ne yiyeceğimizi şaşırdık artık. Yediğim yiyeceklerin içeriğine baktıkça şaşırıyorum. Doğal ürün kalmadı.

ZEHİRLENİYORUZ

Murat Acar: Yediğimiz yiyeceklerin birçoğu zararlı. Güvenip alışveriş yapabilecek hiçbir firma kalmadı. Alışveriş yapmaya gittiğim zaman yiyeceklerin içeriklerine bakıyorum ve çoğu ürünü almıyorum. Çünkü ürüne bakıyorum katkı maddesinden ibaret. Nasıl alıp evime götüreyim zehirleneceğimi bilip nasıl yiyeyim ben o ürünü.

21 Eki 2019 - 08:00 -


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.