DOLANDIRICILARA İNANMAYIN

Tabipler Odası eski başkanı ve gazetemiz köşe yazarı Emekli Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Dursun Bostancı, vatandaşları uyararak internette sahte kanser tedavisi yapan dolandırıcılara inanılmaması gerektiğini ifade etti.

Saim İŞÇİ
Saim İŞÇİ Tüm Haberleri

Tabipler Odası eski başkanı ve gazetemiz köşe yazarı Emekli Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Dursun Bostancı, internet erişimi bilgi paylaşımını kolaylaştırdığı gibi bir kısım dolandırıcılara da fırsat tanındığını belirterek, “ Zaman zaman basında ilgili kurumlarca da vatandaşlarımız uyarılmaktadır. Hatta kendisini polis,asker diye tanıtanlara inanılmaması için polisimiz ve jandarmamız insanlara sms ile ulaşarak gerekli uyarılar yapmaktadır. Aynı konu malesef sağlıkta da yaşandığını görmekteyiz. Dün böyle bir reklamı gördüğümde ben de,reklam sahibine bir mesaj attım. Kanser olduğumu yazdım.Anında mesajla döndüler.Hatta iletişim için telefon numaralarını bile yazmışlar.Telefonumu,adresimi istiyorlar ve diyorlar ki "ekibimiz detaylı bilgi için size dönecektir". Hatta bunu bir doktorun adıyla yazmışlar.Adı Dr.H.Ö. Telefonumda kayıtları mevcut” dedi.

YASAL İŞLEMLER BAŞLATILIR

Tabip Odası başkanlığı yapmış biri olarak, bu konunun basında da yer alarak halkımızın uyarılmasını kendime görev edinen Bostancı, “ İnsanların sağlığı ile oynamalarına müsaade edilmemelidir. Kendisini doktor olarak tanıtan kişi eğer gerçekten doktorsa işin vahameti daha da artıyor. Mesajlaşma sayfası tarafımdan fotoğraflanarak Tabip Odası yöneticilerine iletilmiştir. Umarım kendileri hakkında yasal işlemler başlatılır. Bilim dünyada kanserin tedavi protokollerini belirlemiştir.Şükürler olsun ki bu tedaviler günümüzde ilimizdeki Araştırma Hastanemizde de uygulanabilmektedir. Ancak,bazı sahtekarlar hala türlü şekillerde kanseri tedavi ettiklerini açık açık reklamlarla vatandaşın duygularını çalmaktadır.

DUYGULARI ÇALINIYOR

Bırakın duygularını çalmayı, altın zaman denilen,modern tıbbın tedavisinin mümkün olduğu zamanı çalarak kişilerin hayatlarını kesin bir şekilde olumsuz etkilemektedirler.

Günümüzde onkolojik cerrahi ve tıbbi tedaviler oldukça gelişmiş bir durumdayken kanser hastalığı sebebiyle,hastalığa yakalananların bir kısmı kendilerini çaresizlik içinde görebilmekte ve ne yazık ki bunlar sağlık simsarlarının tuzağına çok kolay yakalanabilmekteler.

RAĞBET EDİLMEMELİ

Resmi veya özel farketmez,bu ülkenin ruhsatlandırılmış,yasal hizmet veren sağlık kuruluşlarında yapılan kanser tedavilerinin en doğru tedaviler olduğunun bilinmesi gerekir. Bütün bu uyarılara rağmen sebebi bilinmez bir şekilde bazı hastaların sağlık kuruluşları dışında bu tedavilere rağbet edebilmektedirler. Muhtemelen "bir de bunu deneyelim" düşüncesi olduğu söylenebilirse de insanlarımızın gerçek tedaviye geç kalmalarının ana sebeplerinden biri olduğunu hatırdan çıkarmamak lazım. Güç durumda kalanların zaaflarından kazanılan paraların inanılmaz rakamlar olabileceği kanaatindeyim” dedi. Saim İŞÇİ

04 Ara 2019 - 16:56 - Güncel

Mahreç  Saim İşçi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.