YIL İÇİNDE 750 ESNAF TOPLAM 67 MİLYON TL KREDİ KULLANDI

Adapazarı’nda 750 esnaf yıl içinde toplamda 67 Milyon TL kredi kullandı. Adapazarı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hayri Balaban, önümüzdeki yıl hedeflerinin bin esnafa yaklaşık 100 Milyon TL kredi vermek olduğunu belirtti.

SAYI YÜKSELDİ

Adapazarı esnafı, ekonomik sıkıntıları aşmak için krediye umut bağladı. Kredi kullanan esnaf sayısında geçtiğimiz yıla oranla artış yaşandı. Geçtiğimiz yıl 619 esnaf, toplamda 52 Milyon TL kredi kullanmıştı. 2019 yılında ise son güncel rakamlara göre 750 esnaf, toplam 67 Milyon TL kredi kullandı.

FAİZ ORANLARI

Adapazarı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hayri Balaban, “2019 yılı Haziran ayına kadar faizlerimiz yüzde 5’di. Daha sonra yüzde 8’e çıktı. Birkaç ay sonra ise banka faiz oranları tekrar yüzde 5’e indi. Esnafa en ucuz ve en sağlıklı krediyi, yine esnaf kefalet aracılığı ve hazine desteğiyle veriyoruz” dedi.

100 MİLYON HEDEFİ

Geri ödemelerin sorunsuz olduğunu söyleyen Balaban, esnafa teşekkür etti. Balaban, “2009 yılında göreve başladığımda her yıl daha fazla esnafımıza daha fazla kredi vermeyi hedef koymuştum. Çok şükür bu hedefimizi gerçekleştirdik. 2020 yılında bin esnafımıza yaklaşık 100 Milyon TL kredi vermeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu. Saim İŞÇİ

14 Ara 2019 - 10:46 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.