'Depresyon ve çökme' sebebi

Psikolog Oya Kaptan, insanların piyangoya kendilerini kaptırmamaları gerektiğini belirterek, büyük ikramiye çıkmayanların 'psikolojik çöküntü' yaşayabildiğine dikkat çekti.

Milli Piyango bileti alan milyonlarca kişi yine büyük ikramiyenin kendisine çıkmasını istedi. Ancak birçok kişi ikramiyenin çıkmasının ardından parayı bilinçsiz harcayarak hem ellerindeki varlıklarını hem itibarlarını kaybediyor hem de psikolojileri bozulabiliyor. Psikolog Oya Kaptan, insanların büyük ikramiyenin kendilerine çıkacağına çok inandığını söyledi.

ZOR BİR İHTİMAL

Büyük ikramiyenin bir kişiye çıkmasının çok zor bir ihtimal olduğunu ifade eden Kaptan, "Milyonlarca insan Milli Piyango oynuyor ve çok zor ihtimalle para kendilerine çıkabilir. İnsanlar kendileri inandıkları gibi çevrelerini de inandırmaya başlıyor. Hayal kurarak ‘bana para çıkarsa şöyle yapacağım, şunları alacağım’ gibi sözler söylüyor. Belirli bir zaman sonra insanın çevresindekiler de artık bu hayallere inanmaya başlıyor. Bütün ailecek bu hayale inanıp bu hayalle üzerine beklentilere giriliyor” dedi.

ÇOK PARA ÇOK BAŞARI DEĞİL

Büyük ikramiyenin kendisine çıkmasının ardından insanların ne yapacağını bilmediğini ifade eden Kaptan, "Bunun örneklerini görüyoruz. Biz de çok rastlıyoruz. Para çıktı işinde çok başarılı oldu gibi bir cümleyle karşılaşmadık. Hep maalesef bunun aksi durumuyla karşılaşıyoruz. Bir şeyde alt yapı yoksa o her zaman için yıkılmaya mahkumdur. Çok para demek çok başarı demek değildir. Bunun da aslında en büyük örneği Milli Piyango” diye konuştu.

01 Oca 2020 - 15:17 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.