Camimiz var hocamız yok

Geyve muhabirimiz Emekli Öğretmen Mehmet Aydoğan Halidiye mahallesi muhtarı Halil Sünnü ile görüştü. Muhtar Halil Sünnü: "Camimizde hoca yok." dedi.

Kendisini kısaca tanıtan Muhtar Halil Sünnü” 1953 doğumluyum. İlkokul mezunuyum. Evli ve dört çocuk babasıyım. Muhtarlıkta 3.dönemim. Köyüme kalıcı eserler yapmak için muhtar oldum. Aza arkadaşlarım Hüseyin Güven, Aykut Ünsal, Recep Ünsal ve Emin Kıran ile beraber komşulara hizmet etmeye çalışıyoruz.Halidiye adını, Osmanlı döneminde bu yöreleri fetheden Halit isimli komutandan almış. Geyve'ye 22 km. mesafededir. 40 hane ve 172 seçmenimiz var. Meyve ve sebze yetiştirerek geçimimizi sağlarız.

YAPILANLAR VE İSTEKLER

Caminin eksiklerini tamamladık. Lojman yaptık. Ama iki senedir caminin hocası yok. Kadrolu hoca verilmesini istiyoruz. Sulama göleti yapıldı, fakat su kaçırıyor. Göletin SASKİ tarafından tamir edilmesini istiyoruz. Halidiye, Soğucapınar, Osmaneli bağlantı yolu 8,5 km. Bu yolun 4,5 km'sini Bilecik yaptı. 4 km olan bizim taraf 2018 yılından beri yapılmadı. Sekiharman ile aramızdaki 2,5 km'lik yolun 1 km'si yapıldı. 1,5 km duruyor, köprüler yapıldı. Bu yolun stabilize olmasını istiyoruz. Komşu köye giderken yol 15 km uzuyor. Yol yapılırsa mesafe kısalacak. Acıdere mevkisine 2 tane gölet yapılsın diye 2015 yılında müracaat ettik, bekliyoruz. Haberleşme sıkıntımızın giderilmesini istiyoruz. Sebze, meyve satış kooperatifi kurulmasını istiyoruz. Serada domates, biber, patlıcan gibi sebzeler yetiştiriyoruz. Fakat gölette su kaçağı olduğu için sulayamıyoruz. Göletin tamir edilmesini istiyoruz. Düğün, mevlit cemiyeti yapabileceğimiz bina istiyoruz. İçme suyu yetersiz. 40 yıllık olan içme suyu şebekesinin değişmesini istiyoruz. Çocukların eğleneceği parkın yapılmasını ve mevcut top sahasının düzenlenmesini istiyoruz.

BELEDİYE OTOBÜSÜ İSTİYORUZ

Köyümüze belediye otobüsü istiyoruz. Eğer otobüs sabah gelip yolcuyu Geyve'ye götürür, akşam geri getirirse çok güzel bir hizmet olur. Belediye otobüsünden Safibey, Yaylak, Demirler, Hisarlık, Sekiharman, Halidiye, Akdoğan, Ceceler, Umurbey köyleri de istifade eder.

MUHTARDAN TEŞEKKÜR

Yapmış oldukları hizmetlerden dolayı Sakarya Büyükşehir Belediye başkanımız Sayın Ekrem Yüce, Geyve Kaymakamımız Sayın İlyas Memiş, Geyve belediye başkanımız Sayın Murat Kaya ve çalışan personellere teşekkür ederim. Yeni hizmetlerin de yapılmasını bekliyoruz” dedi.

23 Oca 2020 - 08:27 -


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.