KIT KAYNAKLARDA MUCİZELER YARATILMIŞ

Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu ve Sakarya Üniversitesi Akademisyenlerinden oluşan heyet tarım ve hayvancılık konusunda Hollanda’da teknik incelemelerde bulundu.

Duygu ALAZ
Duygu ALAZ Tüm Haberleri

Ziyaretle ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Sarı “Tarım arazi varlığı ülkemizin beşte biri olan Hollanda’da uygulanan tarım politikaları ile kıt kaynaklarda mucizeler yaratılmış”dedi.

HOLLANDA’DA İNCELEME

Teknik ziyarete Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı, Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Kayınova, Serdar Koç, Özel Kalem Müdürü Semih Kınalı, Tescil Şefi Levent Özcan Sakarya Üniversitesi Akademisyenlerinden Prof. Dr Selim İnaçlı ve Ögretim Görevlisi Sebahat Şahin katıldı. Program kapsamında süt merkezleri Dairy Kampüs ve Dairy Breeding Center ziyaret edilerek yetkililerden bilgi alındı. Ziyaretlerde heyete Hollanda da tarımsal eğitim gelişmişlik ve kooperatif yapısı ve sürdürülebilir süt sektörü ve inovasyon konularında sunumlar yapıldı. Heyet mandıra alanında bilimsel araştırma ve ar ge faaliyetlerini yakından görerek inceleme fırsatı buldu.

TARIM POLİTİKALARI

Ziyaretlerle ilgili olarak Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı “Tarım arazi varlığı ülkemizin beşte biri olan Hollanda’da uygulanan tarım politikaları ile kıt kaynaklarda mucizeler yaratılmış. Başarılı olmalarında kooperatifleşme, ar ge yatırımlarının, üretimin her aşamasında aklın, bilimin ve teknolojik gelişmelerin kullanılması diyebiliriz. Tarım alanında ilerlemesinin en önemli nedenlerinden birisi uzmanlaşma. Seralar ve üreticiler çoğunlukla tek bir ürün üzerine uzmanlaşıyor. Gördüğüm teknolojiye ve üretim disiplinine hayran kaldım. Üretici birlikleri, üniversiteler ve KOBİ’lerin sinerjisi çok yüksek. Türkiye gibi tarımsal potansiyeli çok yüksek bir ülkede bizlere bahşedilmiş nimetleri rasyonel olarak kullanamıyoruz” dedi. Duygu ALAZ

23 Oca 2020 - 15:05 - Ekonomi

Mahreç  Duygu Alaz


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.