Bahçelerimizi sulayamazsak halimiz perişan olur

Geyve muhabirimiz Emekli Öğretmen Mehmet Aydoğan Bayat Mahallesi Muhtarı Necmi Özcan ile görüştü.

Kısaca kendisini tanıtan Muhtar Necmi Özcan, “1958 yılında doğdum. İlk defa muhtar seçildim. Aza arkadaşlarım Kenan Özdemir, Selçuk Öztürk, Bilal Güler ve Arif Uysal ile beraber komşulara hizmet etmek için koşuşturuyoruz” dedi.

TOPRAKLARIMIZ ÇOK VERİMLİ

Mahalle hakkında bilgiler veren Muhtar Necmi Özcan şunları söyledi: “Bayat köyümüz, Bilecik ile komşu köydür. Geyve'ye 20 km uzaklıkta, 100 haneli ve 450 seçmeni bulunan bir yerleşim yeridir. Köyümüzde ana sınıfı ve ilkokul 4. sınıfa kadar okul var. Ortaokul öğrencileri taşımalı olarak Kozan'da, lise öğrencileri Geyve'de okuyor. Köyümüzün toprakları çok verimlidir. Muz, portakal hariç ne ekersen biter. Adapazarı, İzmit, İstanbul, Düzce, Afyon gibi şehirlere tonlarca meyve ve sebze, özellikle salçalık biber satarız. Yazın tarlalarımızda çalıştırmak için dışarıdan bin civarında işçi getiririz” dedi

BAYAT HALKI NE İSTİYOR

Bayat köy kahvehanesinde çay içerken, sohbete devam ettik. Muhtar Necmi Özcan, Cezmi Özcan, Seçkin Avcı ve diğer arkadaşlar şunları söyledi: “Köyümüzde düğün ve mevlit cemiyeti yapabileceğimiz bir salon istiyoruz. Mezarlığın düzenlenmesini ve çevresine duvar yapılmasını, top sahamızın ve arazi yollarımızın düzenlenmesini istiyoruz. Geyve'ye giden ana yolun asfaltlanmasını, özellikle sanayideki köprünün genişletilmesini istiyoruz.

20 KÖY PERİŞAN OLUR

Sulama Birliği’ne kayyum atandı. Kayyum müstahsilden sulama paralarını toplayamamış. Bunun için Mekece Barajı’ndan gelen tarla sulama suyu bu yaz verilmeyecek deniliyor. Eğer su verilmez ise sadece bizim köy halkı değil, Bayat, Kozan, Bozören, Çengel, Safibey, Umurbey, Hırka, Sarıgazi, Geyve, Eşme, Doğantepe ve Pamukova'nın köyleriyle beraber 20'den fazla köy perişan olur. Zaten mazot, benzin, gübre, tohum, fide pahalı; sattığımız ürün ucuz. Bir de kanallara su verilmez de sulayamazsak, çiftçi ne yapar?” diye sordu.

MUHTARDAN TEŞEKKÜR

Bayat Muhtarı Necmi Özcan, “Yaptıkları hizmetlerden dolayı Sakarya Büyükşehir Belediye başkanımız Sayın Ekrem Yüce, Geyve Kaymakamımız Sayın İlyas Memiş, Geyve Belediye Başkanımız Sayın Murat Kaya ve çalışan personellere teşekkür ederim. Yeni hizmetlerin de bir an evvel yapılmasını bekliyoruz” dedi.

07 Şub 2020 - 08:35 -


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.