Sağlık personeli yok

Gazetemiz Hendek muhabiri Kadir Kazın’a açıklamada bulunan Dikmen Mahallesi Muhtarı Menderes Ayvaz, En önemli sorunun sağlık olduğunu belirterek, ‘Herhangi bir acil vakaya müdahale edecek sağlık personeli yok."dedi

Kısaca kendini tanıtan Hendek Dikmen Mahallesi Muhtarı Menderes Ayvaz, ‘‘1970 yılında Hendek’te doğdum.1138 nüfuslu Dikmen Mahallesi’ne 31 Mart 2014 seçimlerimde muhtar seçildim ve 2. dönem olarak muhtarlık vazifemi yerine getiriyorum” dedi.

EL BİRLİĞİYLE YAPILAN İŞLER

Hizmeti hep birlikte yaptıklarını ifade eden Muhtar Ayvaz, “Mahalle ile ilgili bir şey alınacaksa veya bir hizmet yapılacaksa el birliğiyle yapılıyor. Mahallenin bir ihtiyacı var ise hep birlikte destek çıkılarak yapılıyor. Mahallemiz halkı el ele vererek mahallemiz bünyesinde kullanmak üzere cenaze yıkama aracı, cenaze nakil aracı, itfaiye aracı, camiye mini HES aracı satın aldı. Bunları hep Dikmen Mahallesi halkı el birliği ile yaptı” dedi.

MÜDAHALE EDECEK KİMSE YOK

Mahallemizin en önemli sorunu sağlık sıkıntısı olduğunu belirten Muhtar Ayvaz, “Mahallemize haftada bir doktor geliyor, ebe kadromuz da var. Fakat mahallede aktif olarak çalışan bir doktor olmadığı için iğne yapabilecek yetkide bir kişi de bulunmuyor. Yönetmelikte doktor kontrolünde iğne vurulması ve serum takılması gerektiği yazıyor. Hendek ilçesine 32 kilometre mesafede olan mahallemizde, reçetesinde iğne yazılan bir vatandaşımızın her gün 32 km yol giderek ilçedeki hastanede iğnesini yaptırıp muayenesini olması gerekiyor. Burası orman mahallesi ve dağlık bir bölge, ormanda çalışan vatandaşlarımız var. Her hangi bir olay olduğu zaman müdahale edecek kimse yok. Onun için mahallemize acil olarak ilk müdahalede bulunabilecek ve iğne vurabilecek sağlık personeli gerekiyor” dedi.

OKUL SIKINTIMIZ VAR

Mahallede okul sıkıntısının da olduğunu ifade eden Muhtar Ayvaz, “ Dikmen Okulu 1985 yılında yığma tuğla projesi üzerine yapılmış. Okulu Dikmen halkı yaptığı için, devletten bir proje ve demir aldık. Diğer ihtiyaç ve işçiliğini Dikmen Mahallesi halkı yaptı. Okula, yıkanmış kum getirildi ve kolon, kiriş ilave edildi. Projede yığma tuğla olarak göründüğü için Sakarya’da yıkımına karar verilen okullar arasında yer alıyor. Okulumuz sapasağlam, eğer bizim okulumuz depremde yıkılacaksa Sakarya genelinde hiçbir okulun sağlam kalmaması gerekiyor. Dikmen Mahallesi bu bölgeyi canlı tutan bir mahalle, okul yıkıldığı zaman, esnafından mahalle sakinlerine kadar herkes etkilenir. Mahalle etkilememek ve ayakta tutmak için mahallemize okul şart. Halkımız okulun gitmesine karşı. Geçici olarak Kur’an Kursu’nu okul yaptık. Mahallemize okul yapılmasını istiyoruz. Gerekirse mahalle halkı olarak bizde destek çıkarız” diye konuştu.

SADECE RESMİYETTE MAHALLEYİZ

Belediyeden beklentilerini de açıklayan Muhtar Ayvaz, “Belediyelerimizin görmedikleri bazı sıkıntılarımız var. Daha önce köydük, şimdi mahalle olduk. Daha önce bayındırlık ve iskân Bakanlığına, Köy Hizmetleri ve Özel idareye bağlıydık. Vatandaşın kredi çekerek ev yapma gibi bir durumu yok. Yıldan yıla fındık ve diğer mahsullerinden kazandığı para ile yapmak zorunda. Bir yıl hayvan bakıyor tuğla alıyor malzemeyi hazır etmesi yapması uzun yıllar alıyor. Mahallemizde altyapı yok. Sadece resmiyette mahalleyiz. Mahalle kanunlarına uyulması gerekiyor. Tamam, bu kanunlara uyalım. Belediyeden aldığımız hizmet sadece yol, çöp altyapı ve kanalizasyondur. Bu gün Hendek Yeni Mahalle nasıl ise Dikmen, Aksu, Göksu, Kadife Kale, Güney, Kurtuluş Mahalleleri aynı konumda. İsimde aynılar ama hizmette de aynı olması gerekir. Vatandaşın ev yapması ve proje çıkartması çok zor. Köyden mahallelere dönüşen yerlerde muhtarlık ve valilik kanalıyla vatandaşa daha kolaylık sağlanacak duyumunu aldım” dedi

GELENEKLERİMİZLE YAŞIYORUZ

Dikmen Mahallesi’nin gelenekleri ile yaşayan bir mahalle olduklarını belirten Muhtar Ayvaz,

Dikmen Mahallesi olarak yıllardır süre gelen ve atalarımızın bizlere bıraktığı mirasları yaşatacak ve gelecek nesillere aktaracağız.

Keşkek Geleneği(Ramazan Bayramının 1.Günü)(112. yıl)

Yayla Şenliği (Temmuz Ayı İlk Haftası)

Şehitleri Anma(Dikmen Tepe)(Ağustos Ayında)

Hamsi Festivali(2.’si düzenlendi)

Ramazan ayı içersinde mahallemizde (16–20)arasında değişiyor iftar yemeği veriliyor.

Bu saydığım faaliyetler öyle küçümsenecek faaliyetler değil çoğu mahallede kaldırması mali açıdan çok zor. Bu Yıl Yala Şenliğimiz 4–5 Temmuz 2020 Günleri düzenlenecek. Sizin vasıtanızla duyurmuş olalım. Şimdiden tüm halkımızı yayla şenliğimize davet etmiş olalım.

TEZGAHTAN HALKA

Dikmen Mahallemiz İlçeye uzak olmasına rağmen mahallemizde 3 adet market, 3 adet kahve, lokanta, berber, fırın ve petrol istasyonu var. Dikmen Mahallesi küçük bir mahalle değil. Hendek’te gereksinimi olan hangi malzeme varsa esnaflarımızda bulma imkânımız var. Esnaflarımıza sizlerin vasıtasıyla teşekkür ediyorum. Vatandaşın sebzesini meyvesini tarladan alıp tezgâhlarında Dikmen halkına sunuyorlar.Dikmen Mahallesi dışında Dikmenli olan birçok esnafımızda Hendek, Sakarya ve diğer ilçelerimizde faaliyet gösteriyorlar.

DİKMEN SAKLI CENNET

Dikmen Yaylası Sakarya’nın Zirvesi (1725 mt.) devamlı kar olan bir yer Her Hafta sonu devamlı ziyaretçi alıyor. Eşsiz doğa ortamı var. Sakarya’nın Saklı cenneti kışın ayrı güzel, yazın ayrı güzel doğaseverleri keşfetmeye bekliyoruz” dedi.

18 Şub 2020 - 10:23 -


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.