GENÇ GİRİŞİMCİLER SERTİFİKALARINI ALDI

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından KOSGEB ortaklığında gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni başarıyla tamamlayan 60 genç girişimci, sertifikalarını Seçkin Otel’de gerçekleştirilen törenle aldı.

70 SAATLİK EĞİTİM

“Gencim, Güçlüyüm, Girişimciyim” sloganıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı ile KOSGEB arasında imzalanan protokol çerçevesinde gerçekleştirilen 70 saatlik eğitim sayesinde, çoğunluğu üniversite son sınıf öğrencisi olan girişimci adayları, aldıkları eğitim sonrası projelerine 30 Bin TL ye kadar karşılıksız hibe ve 70 Bin TL ye kadar da kredi alabilecek.

Gerçekleştirilen sertifika töreninde; eğitim programının uygulama süreci ile ilgili bilgi veren Sakarya Gençlik Merkezi Müdürü Ali İhsan Çokan; “Çoğunluğu üniversite öğrencisi olan kursiyerlerimiz, eğitimi yüksek katılım ve motivasyon göstererek tamamladılar. Bu durumu gençlerin gelecekte iş yeri sahibi olması açısından önemli bir belirti olarak kabul edebiliriz” diyerek sertifika almaya hak kazanan gençleri tebrik etti.

İŞ PLANI HAZIRLAMA

Programda genç girişimci adaylarına tavsiyelerde bulunan KOSGEB Sakarya Şube Müdürü İsmet Yılmaz ise konuşmasında özellikle üniversite hayatında alınan bu eğitimin, yararlanıcıların iş planlamalarını daha sağlıklı yapmaları açısından önemli olduğuna dikkat çekerek, gençlerden projelerini gerçekleştirmede iş planlarını hazırlama bölümüne önem göstermelerini istedi. Yılmaz ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığının inisiyatif alarak gençlerin istihdamına katkı sağlamak amacıyla KOSGEB ile bir protokol çerçevesinde bu eğitimleri ülke genelinde düzenlemesinin sevindirici olduğunu söyledi.

16 Nis 2014 - 11:20 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.