Kahvehanenin çayı da sohbeti de güzeldir

Geyve muhabirimiz emekli öğretmen Mehmet Aydoğan, kahvehane kültürümüzü tanıtmaya devam ediyor.

Çakıl Kahvehanesi sahibi Sadi Gıcır, “Geyve'deki kahvehanelerde sohbet koyulaştıkça, çayın tadına doyum olmaz. Kahvehaneler, dertlerin, sevinçlerin paylaşıldığı yerlerdir” dedi.

Geyve'nin Taraklı yolu üzerinde üç yolun birleştiği, Çakıl mevkisinde Sadi Gıcır'ın kahvehanesindeyiz. Sadi Gıcır kendisini şöyle tanıttı: “ 1960 doğumluyum. Şoförlük yaptım. Bakkal çalıştırdım. 40 yıldan beri de kahvecilik yapıyorum. 1992 yılında kahvehaneyi açınca, Cama yazı yazması için Taraklı'dan öğretmen arkadaşı çağırdım. Eskiden reklam tabelaları elle ve yağlı boya ile yazılırdı. Öğretmen, kahvenin adını ne yazalım diye sordu. O arada belediye kamyonu çakıl boşaltıyordu. Ben de kahvehanemizin adı "Çakıl" olsun dedim.

Kahvehaneyi sabahları ben açıyorum, daha sonra oğlum Serkan devam ettiriyor. Yaş ilerleyince vücut dayanmıyor. Her şey gençlikteymiş.”

BABA MESLEĞİNİ YAPIYORUZ

Serkan Gıcır: Geyve Meslek Lisesi Metal İşleri bölümü mezunuyum. Baba mesleği olan kahveciliği devam ettiriyorum. Kahvehaneye gitmek keyif işi olduğu için, müşteri yapılan hizmetten memnun kalırsa ve çayı beğenirse geliyor. Bir tane müşteriyi küstürdüğün zaman o, arkadaşını da caydırıyor. Başka kahvehaneye gidiyorlar. Kahvehanede müşterinin aradığı iyi bir ortamın olmasıdır.

GÜNÜN YORGUNLUĞU GUDİYOR

Erkan Sakarya: Fabrikada çalışıyorum. İş çıkışı yorgunluk gidermek için kahveye geliyorum. Kahvehanede eş dost görünce, günün yorgunluğu gidiyor. Gençlere şunu söylemek istiyorum. Mutlaka sigortalı bir işte çalışsınlar. Daha önce çalıştığım usta beni sigorta yapmadı. Ben de oradan çıkıp fabrikaya girdim.

Yüksel Yetiş: Ambulans şoförlüğünden emekliyim. Pastaneci Fikret Arıcı, Fethi Yiğit, Ramazan Karataş gibi arkadaşlarla görüşmek için kahvehaneye geliyoruz. Adapostası gazetesinde kahvecilerle ilgili yazları okuyorum. Acaba bizim oturduğumuz kahveye de gelir misiniz diye düşünüyordum ve geldiniz. Bizlerle görüştüğünüz için teşekkür ederim.

11 Mar 2020 - 05:11 -


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.