SERDİVAN’DA TEDBİRLER ÜST SEVİYEDE

Koranavirüsle mücadele çalışmalarına hız kesmeden devam eden Serdivan Belediyesi, ilçe genelindeki tüm eczanelere yönelik de dezenfekte çalışması gerçekleştirdi.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, tüm dünyayı etkileyen koronavirüsle mücadele kapsamında önlemlerin uygulanması için yoğun çaba gösterildiğini belirterek “Dünya Sağlık Örgütü’nün pandemi kategorisine yükselttiği bir salgınla karşı karşıyayız. Serdivan’da virüse karşı maksimum seviyede almış olduğumuz tedbirlerle çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz. Toplum sağlığının korunması noktasında kritik bir görev üstlenen ve vatandaşlarımızın sağlığı için özveriyle hizmet veren eczanelerimizi de ekiplerimiz dezenfekte ettiler. Serdivan’da vatandaşlarımızın mümkün olduğunca sokağa çıkılmaması yönündeki ikazlara uymaları bizim için çok önemli. Biz de bu süreçte çalışmalarımızı daha hızlı ve etkili gerçekleştirebiliyoruz. Özellikle bu dönemde hemşehrilerimizin yoğun olarak kullandıkları alanların temizliğine ayrı bir önem gösteriyoruz. Bu kapsamda tüm eczanelerimizi de hem çalışanların hem de vatandaşlarımızın sağlığı noktasında dezenfekte işlemine tabi tuttuk. Bu çalışmalarımız periyodik olarak ilçemizin tüm noktalarında devam edecek.” diye konuştu.

VEFA SOSYAL DESTEK GRUBU

65 yaş üstü vatandaşlara da dışarı çıkmamaları konusunda uyarıda bulunan Başkan Alemdar, “65 yaşın altındaki hemşehrilerimizden zorunlu olmadığı takdirde dışarı çıkmamalarını istiyoruz. 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ise kesinlikle dışarı çıkmamalarını, ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında bizimle ya da ilçe kaymakamlığımızla iletişime geçmelerini istiyoruz. Bu konuda İçişleri Bakanlığımızın da Kaymakamlığımız bünyesinde hayata geçirdiği Vefa Sosyal Destek Grubu onlar için hizmet veriyor. 112, 155 veya 156 numaralarının aranması halinde, yetkili kamu görevlisi arkadaşlarımız yaşlılarımıza ulaşıyor. Tüm vatandaşlarımızdan isteğimiz sağlığını ve başkalarının sağlığını riske atmamaları. Hayat eve sığar. Evde kalalım.” ifadelerini kullandı.

24 Mar 2020 - 16:55 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.