Kiralık otomobil Sezgin'i biçti!

Erenler'de kanlı bir gün yaşandı. Kiralık otomobille hız yapan sürücünün çarpıp kaçtığı 14 yaşındaki çocuk öldü. Kaza sonrası kaçan sürücünün peşine düşen polis, aracı terk edilmiş olarak buldu ve 14 saatlik çalışma sonucu sürücü yakalandı.

Kaza, Bağlar Mahallesi Yavuz Selim Caddesi'nde meydana geldi. Orta refüjde arkadaşlarıyla top oynayan 14 yaşındaki Sezgin Bulut kaçan topu almak için yola çıktı. Bu sırada hızla gelen bir otomobil Bulut'a çarptı. Durmayan sürücü olay yerinden kaçtı. Ağır yaralanan Bulut, çevredekilerin çağırdığı ambulansla Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Sezgin Bulut, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Polisin başarısı

Kaza sonrası polis ölen çocuğun arkadaşlarının verdiği bilgiler doğrultusunda kaçan sürücünün peşine düştü. Uzun aramalar sonucu Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ve güven timi ekipleri otomobili Yeni Mahalle 2004. Sokak'ta terk edilmiş olarak buldu. Yapılan incelemede aracın kiralık olduğu tespit edildi. Polis araç üzerinden kısa sürede sürücü olduğu öne sürülen A.D.'ye (35) ulaştı. Gözaltına alınan A.D.'nin kazayı kendisinin yaptığını söylediği öne sürüldü.

Araştırma

Araçta başka kişilerin de olduğunun belirlenmesi üzerine polis, gözaltına alınan şüphelinin suçu üstlenip üstlenmediğini araştırıyor. Öte yandan kriminal ekibi terk edilen araçta delil çalışması yaparak parmak izi araştırdı. Kapıları açılamayan otomobil, çekiciyle polis merkezine götürüldü. Sakarya Emniyet Müdürü Osman Babadağı da telsizden anons ederek aracı bulan polisleri tebrik etti.

Vurdu kaçtı

Sürücünün yakalandığı haberi acılı ailenin acısını azda olsa dindirdi. Kazanın görgü tanığı olan Bulut'un arkadaşı ise yaşananları şöyle anlattı: "Maç oynuyorduk. Arkadaş topu aldı. Araba hızlıydı, geldi vurdu. Sonra da kaçtı. Hiç durmadı. Arkasından dursun diye bağırdık ama durmadılar."

Polis buldu

Acılı baba Hasbi Bulut ise kazayı çocuğunun arkadaşlarının eve gelip haber vermesiyle öğrendiğini belirterek, "Hastaneye gittikten sonra haber aldım. Çocuklar top oynuyor. Top karşıya kaçıyor. Topu alıyor. Geri gelirken vuruyor. Aracın hızlı olduğu fren izinden belli oluyor. 40 metre fren izi var. Sağ olsun emniyet çocukların tarifleriyle çalıştı buldu." dedi.

21 Nis 2014 - 12:35 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.