RO-RO SEFERLERİ BAŞLIYOR

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Karasu Limanından dış ülkelere gerçekleşen Ro-Ro seferlerine Romanya’nın Köstence Limanı’nın eklenmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Saim İŞÇİ
Saim İŞÇİ Tüm Haberleri

Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Sakarya’nın her geçen gün lojistik kapasitesini geliştiren bir il olduğuna vurgu yaparak, “ İçinde bulunduğumuz ve tüm dünyayı etkileyen salgın problemi ile mücadele ederken iş dünyasında yaşanan gelişmeler de bizleri oldukça umutlandırıyor. Şehrimizin ticari bakımdan dünyaya açılan kapısı konumundaki Karasu Limanımız kapasitesini ve işlevselliğini her geçen gün daha da artırmaya devam ediyor. Dökme yük ve Ro-Ro seferleri ile hizmet veren limanımızın ticari olarak öneminin artması şehrimiz ve ülke ekonomisi adına oldukça faydalar sağlayacaktır.2019 yılının Temmuz ayından beri Karasu Limanımızdan Ukrayna’nın Chornomorsk limanına haftada 3 gün karşılıklı olarak Ro-Ro seferleri gerçekleştiriliyordu. Ancak kara gümrük kapılarımızdaki yoğunluk uluslararası lojistik sektörümüzü limanlardan gerçekleşen Ro-Ro seferlerine daha da yöneltmeye başladı. Limanımızda bulunan ÖTV ve KDV’den muaf motorin satışı ve artan Ro-Ro kapasitesi ile Karasu Limanı ihracat için biçilmiş bir kaftan olarak görülecektir.

12 SAATTE ROMANYA’YA VARABİLİYOR

Limanımızda halihazırda faaliyetlerini yürüten bir gemi acentesi 2 Nisan günü Romanya’nın Köstence Limanına bir deneme seferi gerçekleştirdi. Deneme seferi olmasına rağmen çok yoğun bir talep oluştu. Karasu Limanımızdan ayrılan Ro-Ro gemisi 12 saate yakın bir sürede Romanya’ya varıyor ve taşıdığı araçlar bu limandan tüm Avrupa’ya ulaşıyor.

Bu gelişme Karasu Limanı açısından çok önemli bir sürecin başlangıcıdır. Limanımızın Ro-Ro kapasitesinin artması ile buraya yapılacak yatırımlar da ciddi oranda artış gösterecektir. Gemi acenteleri limanımızın konumundan, işleyişinden çok memnunlar ve buraya yatırımlarını arttırmayı hedefliyorlar. Limanımız artık haftanın her günü Ro-Ro seferi düzenlenecek bir konuma doğru ilerlemektedir. Yakın zamanda daimi olarak başlayacak olan Romanya seferleri ile şehrimiz Kuzey ülkelerinde olduğu gibi Avrupa’ya gerçekleşen ihracatta da bir lojistik üs haline gelecektir.

GEÇİŞ BELGELERİ

SATSO olarak Karasu Limanımızda faaliyette bulunan ve araçların ülkelere girişlerinde kullandıkları Geçiş Belgesi hizmetimize de aralıksız devam ediyoruz. Temmuz ayından beri hizmet verdiğimiz ofisimizde sekiz aylık sürede 14 bin’e yakın belge satışı gerçekleştirdik. Faaliyete geçecek olan yeni güzergâhlar ile artan talebe de kesintisiz hizmet vermeye devam edeceğiz. Saim İŞÇİ

03 Nis 2020 - 14:33 - Ekonomi

Mahreç  Saim İşçi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.