Akyazı'da hırsızlar at koşturuyor !

Akyazı'da son günlerde cirit atmaya başlayan hırsızlar halkın da korkulu rüyası olmaya başladı. Kuzuluk'ta bulunan 4 işyerine geçen hafta giren hırsızların bu kez hedefinde arıtma tesisi vardı.

Akyazı'ya bağlı Kuzuluk'ta hırsızlar esnaf ile vatandaşların korkulu rüyası olmaya başladı. Kuzuluk'ta bulunan 4 işyerini bir gecede soyan ve 30 bin TL'ye yakın vurgun yapan hırsızlar bu kez de Kuzuluk Kaplıca Evleri'ne ait arıtma tesisini soydu. Gece geç saatlerde Kuzuluk Beldesi'nde bulunan tesise gelen hırsız veya hırsızlar, 2 adet su motoru söküp aldı.

Firar

Tesiste bulunan bakır kabloları da alan hırsızlar sırra kadem bastı. Sabah arıtma tesisinin su motorları ile kablolarının çalındığı fark eden görevliler durumu jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen ekipler gerekli incelemesini yaptıktan sonra kimliği meçhul hırsızları yakalamak için soruşturma başlattı.

Geçen hafta ne olmuştu!

Geçen hafta Kuzuluk Beldesi'nde yaşanan olayda kimlikleri belirlenemeyen kişi veya kişiler kapı kilitlerini kesip, camlarını kırıp 4 işyerine girmişti. İçerlerinde emlak ofisi, büfe, bakkal gibi işyerleri bulunan 4 ayrı yerden nakit para, bilgisayar ve elektronik eşyaları çalan şahıslar gecenin karanlığında sırra kadem basmıştı. Sabah işyerine gelen esnafın soyulduğunu anlamasıyla beraber jandarmaya haber verilmesiyle beraber ortaya çıkan olay sonrasında jandarma hırsızların peşine düşmüştü.

MOBESE

Kuzuluk'ta yaşanan ve 4 işyerinin soyulmasıyla sonlanan seri hırsızlıklar sonrasında halkın tepkisi de vardı. İşyeri soyulan ve çevre esnaf 30 Mart 2014 yerel seçimleri sonrasında kapatılan Kuzuluk Belediyesi'ne ait MOBESE kameralarının kayıtta olmamasına tepki göstermiş ve esnaf," Neden kameralar çalışmıyor? Neden bunların bakımları yapılmıyor? Neden böylesine işgüzarlık yapılıyor?" sorusu üzerine Akyazı Belediyesi zahmet edip arızası olduğu öğrenilen MOBESE sistemini tamir ettirmişti.

Bitmedi. Müdürü de soydular!

Akyazı Kuzuluk Mahallesi Şöse caddesinde oturan Akyazı Belediyesi Ruhsat İktisat Müdürü Selda Aksima Y. ile Ömer Y. isimli şahısların evine hırsız girmişti. Mutfak camından eve girdiği tahmin edilen hırsız veya hırsızlar iki katlı binanın alt katında bulunan bilgisayar, ziynet eşyası ve elektronik eşyaları çalıp, sırra kadem basmışlardı. Yaşanan bu olay sonrasında yaklaşık 30 bin TL değerindeki eşyaları çalan hırsızlar halkın tedirgin olmasına neden olmuştu.

24 Nis 2014 - 13:08 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.