NORMALLEŞME TAKVİMİ İŞLİYOR

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesinin ardından birçok tesis kapılarını açtı. Sinema salonları, düğün salonları, internet kafeler ve elektronik oyun salonları aylar sonra yeniden faaliyete başladı.

YENİ KURALLAR

Normalleşme takvimine göre dün itibariyle yeni bir döneme girildi. Koronavirüs önlemleri kapsamında kapatılan sinema ve tiyatrolar, açık hava konserleri, internet kafe, elektronik oyun, düğün ve nişan salonları yeniden faaliyete başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliği'ne “Düğün Törenlerinde Uygulanacak Tedbirler” konulu genelge göndermişti. Genelgeye göre açık havada, mümkün olduğunca kısa sürede yapılacak düğünlerde maske kuralına uyulacak ve takı törenleri ve oyunlar yapılmayacak. Karşılama ve uğurlama törenlerinde genelgede belirlenen kurallara uyulacak.

OYUN YERLERİ

Mart ayında faaliyeti durdurulan sinema, tiyatro salonu ve gösteri merkezleri gibi işletmeler de yeniden açıldı. Normalleşme süreci kapsamında açılan bu işletmelerde yeni kurallar geçerli olacak. İçişleri Bakanlığı genelgesine göre, internet kafeler ve elektronik oyun yerlerine maskesiz girilemeyecek, içeride maske çıkarılmayacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, normalleşme süreci ile birlikte dün itibariyle 75 ilde bulunan Gündüzlü Bakım Merkezlerinin de faaliyete geçeceğini duyurmuştu.

01 Tem 2020 - 16:33 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapostası Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapostası Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapostası Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapostası Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.